szakacsreceptek.hu

Diós-almás kocka

    

Egy finom kombináció, amely nem csak a gyerekeknek fog örömet okozni.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

reszelt alma 500 gramm  porcukor 200 gramm  dió 60 gramm

Az almát megtisztítjuk majd csíkokra reszeljük. Összekeverjük cukorral és 15 percig állni hagyjuk. A diót apróra vágjuk egy kés vagy más eszköz segítségével.

2. 

tyúk tojás 3 darab  vaj 100 gramm  mazsola 60 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  szerencsendió, őrölt

Az almához hozzáadjuk a felvert tojást, olvasztott vajat (lehűtve), diót és az előre beáztatott és leszűrt mazsolát. Megszórjuk fahéjjal és egy csipetnyi szerecsendióval. Az egészet alaposan összekeverjük.

3. 

finomliszt 270 gramm  sütőpor 8 gramm

Végül alaposan belekeverjük a lisztet és a sütőport.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintett 30x40cm-s sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 35 percig sütjük. Próbára egy fa pálcikát használjunk, amelyet beleszúrunk a tésztába és akkor van megsülve, amikor ha kihúzzuk száraz a vége.

5. 

kakaó  porcukor

A süteményt még forrón megszórjuk kakaóval és porcukorral. Lehűlés után kockákra vágjuk és tálaljuk. Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjon ki.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés