Diós-almás kocka

Egy finom kombináció, amely nem csak a gyerekeknek fog örömet okozni.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 405 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 270 937 | gramm kcal | |
kakaó | 0 ?? | kcal | |
mazsola | 60 171 | gramm kcal | |
porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
reszelt alma | 500 305 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szerencsendió, őrölt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 8 6 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
reszelt alma 500 gramm • porcukor 200 gramm • dió 60 gramm
Az almát megtisztítjuk majd csíkokra reszeljük. Összekeverjük cukorral és 15 percig állni hagyjuk. A diót apróra vágjuk egy kés vagy más eszköz segítségével.

2.
tyúk tojás 3 darab • vaj 100 gramm • mazsola 60 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • szerencsendió, őrölt
Az almához hozzáadjuk a felvert tojást, olvasztott vajat (lehűtve), diót és az előre beáztatott és leszűrt mazsolát. Megszórjuk fahéjjal és egy csipetnyi szerecsendióval. Az egészet alaposan összekeverjük.


4.
A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintett 30x40cm-s sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 35 percig sütjük. Próbára egy fa pálcikát használjunk, amelyet beleszúrunk a tésztába és akkor van megsülve, amikor ha kihúzzuk száraz a vége.

5.
A süteményt még forrón megszórjuk kakaóval és porcukorral. Lehűlés után kockákra vágjuk és tálaljuk. Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjon ki.

Jó étvágyat!