RECEPTEK

Diós-almás kocka

Diós-almás kocka

Egy finom kombináció, amely nem csak a gyerekeknek fog örömet okozni.

recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió60gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt270gramm
kakaó-
mazsola60gramm
porcukor200gramm
porcukor-
reszelt alma500gramm
rétesliszt-
szerencsendió, őrölt-
sütőpor8gramm
tyúk tojás3darab
vaj100gramm
vaj-

 

Recept

1. 

reszelt alma 500 gramm  porcukor 200 gramm  dió 60 gramm

Az almát megtisztítjuk majd csíkokra reszeljük. Összekeverjük cukorral és 15 percig állni hagyjuk. A diót apróra vágjuk egy kés vagy más eszköz segítségével.

2. 

tyúk tojás 3 darab  vaj 100 gramm  mazsola 60 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  szerencsendió, őrölt

Az almához hozzáadjuk a felvert tojást, olvasztott vajat (lehűtve), diót és az előre beáztatott és leszűrt mazsolát. Megszórjuk fahéjjal és egy csipetnyi szerecsendióval. Az egészet alaposan összekeverjük.

3. 

finomliszt 270 gramm  sütőpor 8 gramm

Végül alaposan belekeverjük a lisztet és a sütőport.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintett 30x40cm-s sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 35 percig sütjük. Próbára egy fa pálcikát használjunk, amelyet beleszúrunk a tésztába és akkor van megsülve, amikor ha kihúzzuk száraz a vége.

5. 

kakaó  porcukor

A süteményt még forrón megszórjuk kakaóval és porcukorral. Lehűlés után kockákra vágjuk és tálaljuk. Zárt edényben tároljuk, hogy ne száradjon ki.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés