Meggylekváros pite
Meggylekváros pite, egy kis édes finomság, amit nem lehet megunni!
recept,recept fotó,meggy dzsem,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 120 | gramm | |
meggy dzsem | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
rétesliszt | 180 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | csomag | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 130 | milliliter |
Recept
4.
rétesliszt 180 gramm • sütőpor 1 csomag
A tésztához keverjük a sütőporral kevert lisztet és a végén belekeverjük a fehérje habot.
6.
15 percig 200°C fokon sütjük.
7.
meggy dzsem 150 gramm • víz 30 milliliter
A savanyú meggylekvárt összekeverjük egy pici vízzel hogy hígabb legyen. Majd rácsurgatjuk a megsült tésztánkra.
8.
A lekvárt hagyjuk legalább 20 percig beszívódni a süteménybe.
9.
És már is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!