szakacsreceptek.hu

Meggylekváros pite

    

Meggylekváros pite, egy kis édes finomság, amit nem lehet megunni!

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
kristálycukor120gramm
meggy dzsem150gramm
napraforgó olaj100milliliter
rétesliszt180gramm
rétesliszt-
1csipet
sütőpor1csomag
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj-
víz130milliliter

1. 

tojásfehérje 5 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 120 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

Hozzáadjuk a vizet és az olajat.

4. 

rétesliszt 180 gramm  sütőpor 1 csomag

A tésztához keverjük a sütőporral kevert lisztet és a végén belekeverjük a fehérje habot.

5. 

vaj  rétesliszt

A formát kivajazzuk és meghintjük liszttel. Beleöntjük a tésztát.

6. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

7. 

meggy dzsem 150 gramm  víz 30 milliliter

A savanyú meggylekvárt összekeverjük egy pici vízzel hogy hígabb legyen. Majd rácsurgatjuk a megsült tésztánkra.

8. 

A lekvárt hagyjuk legalább 20 percig beszívódni a süteménybe.

9. 

És már is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés