Meggylekváros pite

Meggylekváros pite, egy kis édes finomság, amit nem lehet megunni!
recept,recept fotó,meggy dzsem,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
meggy dzsem | 150 410 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 180 641 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 1 ?? | csomag kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 130 0 | milliliter kcal |
Recept



4.
rétesliszt 180 gramm • sütőpor 1 csomag
A tésztához keverjük a sütőporral kevert lisztet és a végén belekeverjük a fehérje habot.


6.
15 percig 200°C fokon sütjük.

7.
meggy dzsem 150 gramm • víz 30 milliliter
A savanyú meggylekvárt összekeverjük egy pici vízzel hogy hígabb legyen. Majd rácsurgatjuk a megsült tésztánkra.

8.
A lekvárt hagyjuk legalább 20 percig beszívódni a süteménybe.

9.
És már is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!