szakacsreceptek.hu

Mákos ördögszem

    

Ropogós mákos kalácsok finom meggyes-rumos dzsemmel.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt200gramm
meggy dzsem150gramm
porcukor75gramm
rum2evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
őrölt mák100gramm

1. 

vaj 150 gramm  porcukor 75 gramm  finomliszt 200 gramm  őrölt mák 100 gramm  tyúk tojás 1 darab

Egy tálba felvágjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, mákot és a tojást.

2. 

Kemény tésztát dolgozunk ki, majd 12 órára hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A tésztát átgyúrjuk, kb 3 cm vastag hengert formálunk belőle és 1 cm széles darabokat vágunk.

4. 

Ezekből golyókat formálunk és a mutató ujjunk segítségével egy mélyedést csinálunk.

5. 

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kalácsokat. Előmelegített sütőben 18 percig 180°C-on sütjük, majd hűlni hagyjuk.

6. 

meggy dzsem 150 gramm  rum 2 evőkanál

A dzsemet összekeverjük a rummal...

7. 

... majd ezzel a masszával megtöltjük a kalácsokat. Hűvös helyen állni hagyjuk - a dzsem beivódik a kalácsban és teteje megkeményedik.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés