szakacsreceptek.hu

Mákos ördögszem

Mákos ördögszem

    

Ropogós mákos kalácsok finom meggyes-rumos dzsemmel.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

vaj 150 gramm  porcukor 75 gramm  finomliszt 200 gramm  őrölt mák 100 gramm  tyúk tojás 1 darab

Egy tálba felvágjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, mákot és a tojást.

2. 

Kemény tésztát dolgozunk ki, majd 12 órára hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A tésztát átgyúrjuk, kb 3 cm vastag hengert formálunk belőle és 1 cm széles darabokat vágunk.

4. 

Ezekből golyókat formálunk és a mutató ujjunk segítségével egy mélyedést csinálunk.

5. 

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kalácsokat. Előmelegített sütőben 18 percig 180°C-on sütjük, majd hűlni hagyjuk.

6. 

meggy dzsem 150 gramm  rum 2 evőkanál

A dzsemet összekeverjük a rummal...

7. 

... majd ezzel a masszával megtöltjük a kalácsokat. Hűvös helyen állni hagyjuk - a dzsem beivódik a kalácsban és teteje megkeményedik.

Jó étvágyat!

finomliszt200gramm
meggy dzsem150gramm
porcukor75gramm
rum2evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
őrölt mák100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés