Mákos ördögszem

Ropogós mákos kalácsok finom meggyes-rumos dzsemmel.
recept,recept fotó,őrölt mák,meggy dzsem,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
24
Adag tömege
32 g
Adag energiatartalma
134 kcal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
meggy dzsem | 150 410 | gramm kcal | |
porcukor | 75 291 | gramm kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal | |
őrölt mák | 100 541 | gramm kcal |
Recept
1.
vaj 150 gramm • porcukor 75 gramm • finomliszt 200 gramm • őrölt mák 100 gramm • tyúk tojás 1 darab
Egy tálba felvágjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, mákot és a tojást.

2.
Kemény tésztát dolgozunk ki, majd 12 órára hűvös helyen pihentetjük.

3.
A tésztát átgyúrjuk, kb 3 cm vastag hengert formálunk belőle és 1 cm széles darabokat vágunk.

4.
Ezekből golyókat formálunk és a mutató ujjunk segítségével egy mélyedést csinálunk.

5.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kalácsokat. Előmelegített sütőben 18 percig 180°C-on sütjük, majd hűlni hagyjuk.


7.
... majd ezzel a masszával megtöltjük a kalácsokat. Hűvös helyen állni hagyjuk - a dzsem beivódik a kalácsban és teteje megkeményedik.

Jó étvágyat!