szakacsreceptek.hu

Mákos ördögszem

Ropogós mákos kalácsok finom meggyes-rumos dzsemmel.

 

Adag: 24

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Finomliszt200gramm
Meggy dzsem150gramm
Porcukor75gramm
Rum2evőkanál
Tyúk tojás1darab
Vaj150gramm
Őrölt mák100gramm

1. 

vaj 150 g  porcukor 75 g  finomliszt 200 g  őrölt mák 100 g  tyúk tojás 1 db

Egy tálba felvágjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, mákot és a tojást.

2. 

Kemény tésztát dolgozunk ki, majd 12 órára hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A tésztát átgyúrjuk, kb 3 cm vastag hengert formálunk belőle és 1 cm széles darabokat vágunk.

4. 

Ezekből golyókat formálunk és a mutató ujjunk segítségével egy mélyedést csinálunk.

5. 

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kalácsokat. Előmelegített sütőben 18 percig 180°C-on sütjük, majd hűlni hagyjuk.

6. 

meggy dzsem 150 g  rum 2 EK

A dzsemet összekeverjük a rummal...

7. 

... majd ezzel a masszával megtöltjük a kalácsokat. Hűvös helyen állni hagyjuk - a dzsem beivódik a kalácsban és teteje megkeményedik.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés