szakacsreceptek.hu

Karácsonyi boros karikák

    

Lágy és omlós karácsonyi sütemény dzsemmel.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fehérbor, száraz50milliliter
finomliszt180gramm
finomliszt-
meggy dzsem-
porcukor-
1csipet
vaj120gramm

1. 

finomliszt 180 gramm  vaj 120 gramm   1 csipet  fehérbor, száraz 50 milliliter

Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadunk felszeletelt puha vajat és egy csipetnyi sót. Hozzáöntjük a bort.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát.

3. 

A tésztát élelmiszer ipari fóliába csomagoljuk és legalább két órán át hűvös helyen pihentetjük.

4. 

finomliszt

Liszttel meghintett gyúrólapon a tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk ki, amelyek közepéből még egy kisebb karikát vágunk ki. 50 db-ot készítünk.

5. 

A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

6. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

porcukor

A még meleg karikákat porcukorban forgatjuk meg, majd hűlni hagyjuk.

8. 

meggy dzsem

Majd ez után a karikákat dzsemmel tapasztjuk össze.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés