Karácsonyi boros karikák

Lágy és omlós karácsonyi sütemény dzsemmel.
recept,recept fotó,fehérbor, száraz,meggy dzsem,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, száraz | 50 41 | milliliter kcal | |
finomliszt | 180 625 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
meggy dzsem | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 180 gramm • vaj 120 gramm • só 1 csipet • fehérbor, száraz 50 milliliter
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadunk felszeletelt puha vajat és egy csipetnyi sót. Hozzáöntjük a bort.

2.
Kidolgozzuk a tésztát.

3.
A tésztát élelmiszer ipari fóliába csomagoljuk és legalább két órán át hűvös helyen pihentetjük.

4.
Liszttel meghintett gyúrólapon a tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk ki, amelyek közepéből még egy kisebb karikát vágunk ki. 50 db-ot készítünk.

5.
A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

6.
12 percig 180°C fokon sütjük.



Jó étvágyat!