szakacsreceptek.hu

Mandulás mézeskalács

    

Egy érdekes mézeskalács karácsonyra!

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
finomliszt300gramm
mandula200gramm
méz 120gramm
mézeskalács fűszerkeverék12gramm
porcukor70gramm
rum1evőkanál
szódabikarbóna½teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj70gramm

1. 

mandula 120 gramm

A mandulát a vékony bőrével együtt ledaráljuk.

2. 

mandula 80 gramm

A mandulákat vízben megfőzzük, leszűrjük, a bőrét eltávolítjuk. és hosszában felére vágjuk.

3. 

méz  120 gramm  vaj 70 gramm

Vízfürdőben vajat és mézet olvasztunk.

4. 

finomliszt 300 gramm  porcukor 70 gramm  mézeskalács fűszerkeverék 12 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

Egy tálban a ledarált mandulát, lisztet, cukrot, szódabikarbónát és mézeskalács fűszert keverünk össze.

5. 

tyúk tojás 1 darab  rum 1 evőkanál

A mézes vajba egy tojást és rumot keverünk.

6. 

Majd az egészet beleöntjük a száraz masszába, és fakanál segítségével összekeverjük.

7. 

Az egészet gyúrólapra tesszük, tésztát dolgozunk ki belőle, majd élelmiszer fóliába csomagolva 12 órára hideg helyre helyezzük.

8. 

A tésztát átgyúrjuk és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Különböző formákat vágunk belőle.

9. 

tyúk tojás 1 darab

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kivágott formákat és megkenjük felvert tojással.

10. 

A mézeskalácsot az elkészített mandulákkal díszítjük.

11. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés