szakacsreceptek.hu

Mandulás mézeskalács

Egy érdekes mézeskalács karácsonyra!

 

Adag: 60

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Finomliszt300gramm
Mandula200gramm
Méz 120gramm
Mézeskalács fűszerkeverék12gramm
Porcukor70gramm
Rum1evőkanál
Szódabikarbóna½teáskanál
Tyúk tojás2darab
Vaj70gramm

1. 

mandula 120 g

A mandulát a vékony bőrével együtt ledaráljuk.

2. 

mandula 80 g

A mandulákat vízben megfőzzük, leszűrjük, a bőrét eltávolítjuk. és hosszában felére vágjuk.

3. 

méz  120 g  vaj 70 g

Vízfürdőben vajat és mézet olvasztunk.

4. 

finomliszt 300 g  porcukor 70 g  mézeskalács fűszerkeverék 12 g  szódabikarbóna ½ TK

Egy tálban a ledarált mandulát, lisztet, cukrot, szódabikarbónát és mézeskalács fűszert keverünk össze.

5. 

tyúk tojás 1 db  rum 1 EK

A mézes vajba egy tojást és rumot keverünk.

6. 

Majd az egészet beleöntjük a száraz masszába, és fakanál segítségével összekeverjük.

7. 

Az egészet gyúrólapra tesszük, tésztát dolgozunk ki belőle, majd élelmiszer fóliába csomagolva 12 órára hideg helyre helyezzük.

8. 

A tésztát átgyúrjuk és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Különböző formákat vágunk belőle.

9. 

tyúk tojás 1 db

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kivágott formákat és megkenjük felvert tojással.

10. 

A mézeskalácsot az elkészített mandulákkal díszítjük.

11. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés