Puncsos szívecskék
Lágy marcipán szívecskék puncsos mázzal.
recept,recept fotó,rétesliszt,vaj,marcipán,puncs aroma,Aprósütemény,Karácsony,Valentín napi
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
marcipán | 200 904 | gramm kcal | |
málnás szirup | 1 37 | evőkanál kcal | |
porcukor | 220 854 | gramm kcal | |
puncs aroma | 0 ?? | kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal |
Recept
1. Marcipán tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • vaj 250 gramm • porcukor 100 gramm • sütőpor 1 teáskanál • marcipán 200 gramm
A lisztet, vajat, cukrot, csipetnyi sót, sütőport és a lereszelt marcipánt összekeverjük. Tésztát dolgozunk ki, amelyet egy órára a hűtőben pihentetünk.

2. Tészta elkészítése
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk. Szívecskéket vágunk ki.

3.
A szívecskéket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.

4. Puncsos máz
rum 2 evőkanál • málnás szirup 1 evőkanál • porcukor 120 gramm • puncs aroma
A puncsos mázat meleg rum, szirup és cukor összekeverésével készítjük. Hozzáadunk 3 csepp puncs aromát is.

5. Mártogatás a mázba
A megsült, kihűlt szívecskéket az egyik oldalukkal a mázba mártjuk. Egy rácsra rakjuk és hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!