szakacsreceptek.hu

Puncsos szívecskék

Lágy marcipán szívecskék puncsos mázzal.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Marcipán200gramm
Málnás szirup1evőkanál
Porcukor220gramm
Puncs aroma
Rum2evőkanál
Rétesliszt400gramm
Sütőpor1teáskanál
Vaj250gramm

1. Marcipán tészta elkészítése

rétesliszt 400 g  vaj 250 g  porcukor 100 g  sütőpor 1 TK  marcipán 200 g

A lisztet, vajat, cukrot, csipetnyi sót, sütőport és a lereszelt marcipánt összekeverjük. Tésztát dolgozunk ki, amelyet egy órára a hűtőben pihentetünk.

Marcipán tészta elkészítése

2. Tészta elkészítése

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk. Szívecskéket vágunk ki.

Tészta elkészítése

3. 

A szívecskéket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 15 percig sütjük.

4. Puncsos máz

rum 2 EK  málnás szirup 1 EK  porcukor 120 g  puncs aroma

A puncsos mázat meleg rum, szirup és cukor összekeverésével készítjük. Hozzáadunk 3 csepp puncs aromát is.

Puncsos máz

5. Mártogatás a mázba

A megsült, kihűlt szívecskéket az egyik oldalukkal a mázba mártjuk. Egy rácsra rakjuk és hagyjuk megkeményedni.

Mártogatás a mázba

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés