szakacsreceptek.hu

Mézes csillagok

Finom karácsonyi mézeskalácsok. Kiváló dísz az ünnepi asztalra.

 

Adag: 30

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Cukrász díszítések- színes
Finomliszt230gramm
Finomliszt
Kristálycukor50gramm
Méz 3evőkanál
Porcukor70gramm
Rum1evőkanál
Szódabikarbóna½teáskanál
Tyúk tojás1darab
Vaj150gramm
Zsírszegény tej 1,5%90milliliter

1. Mézes tészta

kristálycukor 50 g  vaj 50 g  tyúk tojás 1 db  méz  3 EK

Egy kisebb lábasba cukrot, vajat, tojást és mézet teszünk. Egy nagyobb lábasba vizet öntünk és felforraljuk.

Mézes tészta

2. 

A kisebb lábast belehelyezzük a nagyobba és forró vízfürdőben 10 percig habverővel habosra kidolgozzuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk.

3. 

finomliszt 200 g  szódabikarbóna ½ TK

Egy tálba lisztet és szódabikarbónát szórunk. Hozzáadjuk a mézes masszát és...

4. 

... kemény tésztát dolgozunk ki. Két órán át hűvös helyen pihentetjük.

5. Krémes töltelék

finomliszt 30 g  zsírszegény tej 1,5% 90 ml  vaj 100 g  porcukor 70 g  rum 1 EK

Tejben lisztet keverünk el, felforraljuk és kását főzünk. Hűlni hagyjuk. A meleg kásába puha vajat, cukrot és rumot keverünk. A krémet hűtőbe helyezzük.

Krémes töltelék

6. Sütés és a csillagok megtöltése

finomliszt

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd csillag formák segítségével csillagokat vágunk ki. Ehhez a gyermekeink segítségét is felhasználhatjuk :)

Sütés és a csillagok megtöltése

7. 

A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlapon 5 percig 170°C-on sütjük, majd hűlni hagyjuk.

8. 

A csillagok felét krémmel megtöltjük, majd ráhelyezünk egy üres csillagot. A tetejére is kenünk a krémből.

9. 

cukrász díszítések- színes

Cukrász díszítéssel megszórjuk. Hűvös helyen állni hagyjuk. Majd a csillagokat lezárható edénybe rakjuk, hűvös helyen tároljuk. Kb 3 nap után fogyaszthatjuk, addig a kalácsok megpuhulnak és ízletesek lesznek.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés