Pisztráng sampinyon gombával

recept,recept fotó,pisztráng,gomba,Halak
Halak
kategóriak
Halak ›Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 ?? | evőkanál kcal | |
finomliszt | 30 105 | gramm kcal | |
gomba | 200 32 | gramm kcal | |
olivaolaj | 70 616 | milliliter kcal | |
pisztráng | 2 ?? | darab kcal | |
vaj | 1 111 | evőkanál kcal |
Recept
1. A pisztráng elkészítése
pisztráng 2 darab
A pisztrángot megmossuk folyóvíz alatt. Eltávolítjuk a kopoltyúkat, kívülről és belülről megsózzuk és fűszerezzük.

2. Sütés
finomliszt 30 gramm • olivaolaj 70 milliliter
A halat meghempergetjük finomlisztben és olajban mindkét oldalról megpirítjuk.


4. Párolás
citromlé 1 evőkanál • vaj 1 evőkanál
Serpenyőben vajon megpirítjuk a sampinyonokat, majd megcsepegtetjük citromlével. Lefedve lassú tűzön 8 percig pároljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!