Pisztráng sampinyon gombával
![Pisztráng sampinyon gombával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000185/img_hu_4x3/pisztrang-sampinyon-gombaval_00180.jpg)
recept,recept fotó,pisztráng,gomba,Halak
Halak
kategóriak
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
finomliszt | 30 | gramm | |
gomba | 200 | gramm | |
olivaolaj | 70 | milliliter | |
pisztráng | 2 | darab | |
vaj | 1 | evőkanál |
Recept
1. A pisztráng elkészítése
pisztráng 2 darab
A pisztrángot megmossuk folyóvíz alatt. Eltávolítjuk a kopoltyúkat, kívülről és belülről megsózzuk és fűszerezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000185/small/pstruhy.jpg)
2. Sütés
finomliszt 30 gramm • olivaolaj 70 milliliter
A halat meghempergetjük finomlisztben és olajban mindkét oldalról megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000185/small/pstruhy-v-panvici.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000185/small/sampinony.jpg)
4. Párolás
citromlé 1 evőkanál • vaj 1 evőkanál
Serpenyőben vajon megpirítjuk a sampinyonokat, majd megcsepegtetjük citromlével. Lefedve lassú tűzön 8 percig pároljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000185/small/dusime.jpg)
Jó étvágyat!