szakacsreceptek.hu

Grillezett pisztráng rozmaringgal

Grillezett pisztráng rozmaringgal

    

Actifry recept finom és ízletes pisztrángra, zöldfűszeres vajban. Köretként petrezselymes burgonyát tálalhatunk.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben 15 percig főzzük.

2. 

vaj 30 gramm  fokhagyma 2 gerezd  rozmaring 1 teáskanál

Közben amíg a burgonya fő, elkészítjük az ízesített vajat. A puha vajat összekeverjük préselt fokhagymával és apróra vágott rozmaringgal.

3. 

pisztráng 2 darab    citromlé

A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, a felületén és belül is sózzuk. Csepegtessük le citromlével.

4. 

Belül és a felületén is kenjük meg a pisztrángot ízesített vajjal.

5. Alsó rész - edény

petrezselyem zöldje  napraforgó olaj ½ teáskanál  ételízesítő

Az edény alsó részébe szórjuk bele az előre főtt burgonyát, adjunk hozzá ételízesítőt (vegetát, zöldfűszert), apróra vágott petrezselymet, 1/2 Actifry teáskanál olajat és tegyük bele az Actifry edénybe.

Alsó rész - edény

6. Felső rész- edény lapja

Az elkészített pisztrángot tegyük az edény lapjára.

Felső rész- edény lapja

7. 

A pisztrángot és a burgonyát 15 percig grillezzük. A 2in1 3x gomb megnyomásával, és a + gomb megnyomásával 15 percre állítsuk be az időt. Kezdjük el grillezni.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
citromlé-
fokhagyma2gerezd
napraforgó olaj½teáskanál
petrezselyem zöldje-
pisztráng2darab
rozmaring1teáskanál
-
vaj30gramm
ételízesítő-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés