Grillezett pisztráng rozmaringgal
Actifry recept finom és ízletes pisztrángra, zöldfűszeres vajban. Köretként petrezselymes burgonyát tálalhatunk.
recept,recept fotó,pisztráng,Halak,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
citromlé | - | ||
fokhagyma | 2 | gerezd | |
napraforgó olaj | ½ | teáskanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
pisztráng | 2 | darab | |
rozmaring | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 30 | gramm | |
ételízesítő | - |
Recept
2.
vaj 30 gramm • fokhagyma 2 gerezd • rozmaring 1 teáskanál
Közben amíg a burgonya fő, elkészítjük az ízesített vajat. A puha vajat összekeverjük préselt fokhagymával és apróra vágott rozmaringgal.
3.
pisztráng 2 darab • só • citromlé
A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, a felületén és belül is sózzuk. Csepegtessük le citromlével.
4.
Belül és a felületén is kenjük meg a pisztrángot ízesített vajjal.
5. Alsó rész - edény
petrezselyem zöldje • napraforgó olaj ½ teáskanál • ételízesítő
Az edény alsó részébe szórjuk bele az előre főtt burgonyát, adjunk hozzá ételízesítőt (vegetát, zöldfűszert), apróra vágott petrezselymet, 1/2 Actifry teáskanál olajat és tegyük bele az Actifry edénybe.
6. Felső rész- edény lapja
Az elkészített pisztrángot tegyük az edény lapjára.
7.
A pisztrángot és a burgonyát 15 percig grillezzük. A 2in1 3x gomb megnyomásával, és a + gomb megnyomásával 15 percre állítsuk be az időt. Kezdjük el grillezni.
Jó étvágyat!