Grillezett pisztráng rozmaringgal

Actifry recept finom és ízletes pisztrángra, zöldfűszeres vajban. Köretként petrezselymes burgonyát tálalhatunk.
recept,recept fotó,pisztráng,Halak,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
| citromlé | 0 ?? | kcal | |
| fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
| napraforgó olaj | ½ 23 | teáskanál kcal | |
| petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
| pisztráng | 2 ?? | darab kcal | |
| rozmaring | 1 7 | teáskanál kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| vaj | 30 221 | gramm kcal | |
| ételízesítő | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
vaj 30 gramm • fokhagyma 2 gerezd • rozmaring 1 teáskanál
Közben amíg a burgonya fő, elkészítjük az ízesített vajat. A puha vajat összekeverjük préselt fokhagymával és apróra vágott rozmaringgal.

3.
pisztráng 2 darab • só • citromlé
A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, a felületén és belül is sózzuk. Csepegtessük le citromlével.

4.
Belül és a felületén is kenjük meg a pisztrángot ízesített vajjal.

5. Alsó rész - edény
petrezselyem zöldje • napraforgó olaj ½ teáskanál • ételízesítő
Az edény alsó részébe szórjuk bele az előre főtt burgonyát, adjunk hozzá ételízesítőt (vegetát, zöldfűszert), apróra vágott petrezselymet, 1/2 Actifry teáskanál olajat és tegyük bele az Actifry edénybe.

6. Felső rész- edény lapja
Az elkészített pisztrángot tegyük az edény lapjára.

7.
A pisztrángot és a burgonyát 15 percig grillezzük. A 2in1 3x gomb megnyomásával, és a + gomb megnyomásával 15 percre állítsuk be az időt. Kezdjük el grillezni.

Jó étvágyat!






















