Tilápia parmezánban

Ízletes halfilé fűszeres reszelt parmezán bundában.
recept,recept fotó,tilápia filé,Parmezán sajt,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 120 471 | gramm kcal | |
citromhéj | 1 4 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tilápia filé | 1 960 | kilogramm kcal |
Recept
1.
tilápia filé 1 kilogramm • só
A friss tilápia filét megmossuk, ha mirelit, akkor kiolvasztjuk és szintén megmossuk. Jól megszárítjuk. Lágyan sózzuk mindkét oldalról.

2.
Parmezán sajt 120 gramm • citromhéj 1 teáskanál
A sajtot lágyra lereszeljük és hozzáadunk egy bio citrom reszelt héját.


4.
A filét megkenjük mindkét oldaláról olajjal...

5.
...és meghempergetjük az elkészített reszelt sajtban.

6.
Alufóliával bélelt sütőlapra helyezzük és megszórjuk frissen felaprított petrezselyemzöldjével. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 200°C hőmérsékleten.

Jó étvágyat!