Sült nílusi tilapia
Kiváló recept nílusi tilapia filé készítéséhez finom savanykás vajas mártásban.
recept,recept fotó,nílusi tilápia,kapri,Halak,Gluténmentes
Halak
Recept
1.
nílusi tilápia 500 gramm
A halat alaposan megmossuk és konyharuhával megszárítjuk a felületén, hogy filézéskor ne csússzon el.
2.
Vágjuk le a filét a hal mindkét oldaláról. Fejtől farokig haladunk a háti csont hátuljáig, az először, körülbelül egy centiméter mély vágással. Ezután lassan és óvatosan vágjuk a húst a szegycsont körül, mindig a fej irányában.
3.
só ½ teáskanál
Vágjuk be a filét a bőrre oldalán, hogy a hús íze felszabaduljon a sütés során, és a hal a legvastagabb részeken is megsüljön. Sózzuk meg mindkét oldalról a halat és a bevágásokba is tegyünk sót.
5.
Az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a tilapia filét, és mindkét oldalán néhány percig pirítunk. Kezdjük lefelé a bőrrel. Öntsünk kapribogyót a hal köré, és miután a másik oldalára fordítjuk, facsarjunk a mártásba egy fél citrom levét.
Jó étvágyat!