Sült nílusi tilapia
![Sült nílusi tilapia](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000636/img_hu_4x3/sult-nilusi-tilapia_00180.jpg)
Kiváló recept nílusi tilapia filé készítéséhez finom savanykás vajas mártásban.
recept,recept fotó,nílusi tilápia,kapri,Halak,Gluténmentes
Halak
Recept
1.
nílusi tilápia 500 gramm
A halat alaposan megmossuk és konyharuhával megszárítjuk a felületén, hogy filézéskor ne csússzon el.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000636/small/nile-tilapia.jpg)
2.
Vágjuk le a filét a hal mindkét oldaláról. Fejtől farokig haladunk a háti csont hátuljáig, az először, körülbelül egy centiméter mély vágással. Ezután lassan és óvatosan vágjuk a húst a szegycsont körül, mindig a fej irányában.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000636/small/IMG_3129.jpg)
3.
só ½ teáskanál
Vágjuk be a filét a bőrre oldalán, hogy a hús íze felszabaduljon a sütés során, és a hal a legvastagabb részeken is megsüljön. Sózzuk meg mindkét oldalról a halat és a bevágásokba is tegyünk sót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000636/small/IMG_3133.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000636/small/IMG_3136.jpg)
5.
Az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a tilapia filét, és mindkét oldalán néhány percig pirítunk. Kezdjük lefelé a bőrrel. Öntsünk kapribogyót a hal köré, és miután a másik oldalára fordítjuk, facsarjunk a mártásba egy fél citrom levét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000636/small/IMG_3139.jpg)
Jó étvágyat!