szakacsreceptek.hu

Sült nílusi tilapia

Sült nílusi tilapia

    

Kiváló recept nílusi tilapia filé készítéséhez finom savanykás vajas mártásban.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Halak  Gluténmentes  

 

1. 

nílusi tilápia 500 gramm

A halat alaposan megmossuk és konyharuhával megszárítjuk a felületén, hogy filézéskor ne csússzon el.

2. 

Vágjuk le a filét a hal mindkét oldaláról. Fejtől farokig haladunk a háti csont hátuljáig, az először, körülbelül egy centiméter mély vágással. Ezután lassan és óvatosan vágjuk a húst a szegycsont körül, mindig a fej irányában.

3. 

 ½ teáskanál

Vágjuk be a filét a bőrre oldalán, hogy a hús íze felszabaduljon a sütés során, és a hal a legvastagabb részeken is megsüljön. Sózzuk meg mindkét oldalról a halat és a bevágásokba is tegyünk sót.

4. 

vaj 20 gramm

Egy kevés vajat felolvasztunk egy kis serpenyőben.

5. 

kapri 12 darab  citromlé

Az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a tilapia filét, és mindkét oldalán néhány percig pirítunk. Kezdjük lefelé a bőrrel. Öntsünk kapribogyót a hal köré, és miután a másik oldalára fordítjuk, facsarjunk a mártásba egy fél citrom levét.

Jó étvágyat!

citromlé-
kapri12darab
nílusi tilápia500gramm
½teáskanál
vaj20gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés