szakacsreceptek.hu

Zöldséges halfilé

    

Egészséges finom zöldséges halétel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citrom-
cuketti300gramm
hagyma150gramm
halfilé800gramm
köménymag, darált½teáskanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
répa150gramm
-
½teáskanál
tyúk tojás4darab
vaj60gramm
őrölt gyömbér1teáskanál

1. 

halfilé 800 gramm 

A halfilét teljesen kiolvasztjuk, közben minden szeletet megsózunk.

2. 

cuketti 300 gramm  répa 150 gramm  hagyma 150 gramm

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és vastagra lereszeljük.

3. 

 ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál  tyúk tojás 4 darab

A zöldséghez, sót, fűszereket és tojást adunk. Összekeverjük.

4. 

Egy sütő tálba helyezzük a halszeleteket és ráöntjük az elkészített zöldséget.

5. 

vaj 60 gramm  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A tetejére vaj szeleteket teszünk és az egészet megszórjuk fűszerpaprikával.

6. 

Kb 180°C sütjük előmelegített sütőben 35 percig lefedve.

7. 

Ezután le vesszük a fedőt és további 10 percig sütjük.

8. 

citrom

Tálaláskor óvatosan szedjük a halat a zöldséggel együtt. Citrom karikával díszítjük. Köretként ajánlhatjuk a főt burgonyát illetve burgonyapürét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés