Zöldséges halfilé
Egészséges finom zöldséges halétel.
recept,recept fotó,halfilé,cukkini,répa,hagyma,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | - | ||
cukkini | 300 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
halfilé | 800 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
répa | 150 | gramm | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 60 | gramm | |
őrölt gyömbér | 1 | teáskanál |
Recept
2.
cukkini 300 gramm • répa 150 gramm • hagyma 150 gramm
A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és vastagra lereszeljük.
3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál • tyúk tojás 4 darab
A zöldséghez, sót, fűszereket és tojást adunk. Összekeverjük.
4.
Egy sütő tálba helyezzük a halszeleteket és ráöntjük az elkészített zöldséget.
5.
vaj 60 gramm • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A tetejére vaj szeleteket teszünk és az egészet megszórjuk fűszerpaprikával.
6.
Kb 180°C sütjük előmelegített sütőben 35 percig lefedve.
7.
Ezután le vesszük a fedőt és további 10 percig sütjük.
8.
Tálaláskor óvatosan szedjük a halat a zöldséggel együtt. Citrom karikával díszítjük. Köretként ajánlhatjuk a főt burgonyát illetve burgonyapürét.
Jó étvágyat!