szakacsreceptek.hu

Zöldséges halfilé

     

Egészséges finom zöldséges halétel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Citrom
Cuketti300gramm
Hagyma150gramm
Halfilé800gramm
Köménymag, darált½teáskanál
Piros paprika, őrölt2teáskanál
Répa150gramm
½teáskanál
Tyúk tojás4darab
Vaj60gramm
Őrölt gyömbér1teáskanál

1. 

halfilé 800 g 

A halfilét teljesen kiolvasztjuk, közben minden szeletet megsózunk.

2. 

cuketti 300 g  répa 150 g  hagyma 150 g

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és vastagra lereszeljük.

3. 

 ½ TK  köménymag, darált ½ TK  őrölt gyömbér 1 TK  tyúk tojás 4 db

A zöldséghez, sót, fűszereket és tojást adunk. Összekeverjük.

4. 

Egy sütő tálba helyezzük a halszeleteket és ráöntjük az elkészített zöldséget.

5. 

vaj 60 g  piros paprika, őrölt 2 TK

A tetejére vaj szeleteket teszünk és az egészet megszórjuk fűszerpaprikával.

6. 

Kb 180°C sütjük előmelegített sütőben 35 percig lefedve.

7. 

Ezután le vesszük a fedőt és további 10 percig sütjük.

8. 

citrom

Tálaláskor óvatosan szedjük a halat a zöldséggel együtt. Citrom karikával díszítjük. Köretként ajánlhatjuk a főt burgonyát illetve burgonyapürét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés