Zöldséges halfilé

Egészséges finom zöldséges halétel.
recept,recept fotó,halfilé,cukkini,répa,hagyma,Halak,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Halak
kategóriak
Halak › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Cukkini › Szezon - Hagyma › Szezon - Sárgarépa ›Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 0 ?? | kcal | |
cukkini | 300 54 | gramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
halfilé | 800 680 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 60 441 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | 1 5 | teáskanál kcal |
Recept
2.
cukkini 300 gramm • répa 150 gramm • hagyma 150 gramm
A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és vastagra lereszeljük.

3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál • tyúk tojás 4 darab
A zöldséghez, sót, fűszereket és tojást adunk. Összekeverjük.

4.
Egy sütő tálba helyezzük a halszeleteket és ráöntjük az elkészített zöldséget.

5.
vaj 60 gramm • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A tetejére vaj szeleteket teszünk és az egészet megszórjuk fűszerpaprikával.

6.
Kb 180°C sütjük előmelegített sütőben 35 percig lefedve.

7.
Ezután le vesszük a fedőt és további 10 percig sütjük.

8.
Tálaláskor óvatosan szedjük a halat a zöldséggel együtt. Citrom karikával díszítjük. Köretként ajánlhatjuk a főt burgonyát illetve burgonyapürét.

Jó étvágyat!