szakacsreceptek.hu

Hal fasírozott

Egyszerű, könnyű, finom rántott fasírozott tőkehalból. A tőkehal helyett használhatunk másfajta halfilét is.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Alaszkai tőkehal300gramm
Fehér bors, őrölt¼teáskanál
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Fokhagyma2s
Hagyma100gramm
Napraforgó olaj1deciliter
Petrezselyem zöldjeg
Rétesliszt100gramm
½teáskanál
Tyúk tojás2darab
Zsemlemorzsa200gramm

1. 

Alaszkai tőkehal 300 g  petrezselyem zöldje

A tőkehalfilét szétmixeljük petrezselyem zöldjével.

2. 

tyúk tojás 2 db  rétesliszt 100 g  fokhagyma 2 s  hagyma 100 g   ½ TK  fehér bors, őrölt ¼ TK  fekete bors, őrölt ¼ TK  zsemlemorzsa 200 g

A szétmixelt tőkehalhoz hozzáadunk tojást, lisztet, préselt foghagymát, és apróra vágott hagymát. Megsózzuk, fehér és fekete borssal ízesítjük. Adagolunk hozzá zsemlemorzsát, ameddig formálható tészta nem jön létre.

3. 

A tésztából a tenyerünkkel fasírozottakat formálunk. Hogy a tészta ne legyen ragadós, lisztet és zsemlemorzsát használunk.

4. 

napraforgó olaj 1 dl

A serpenyőbe kb fel cm magasságig öntünk olajat. A forró olajba óvatosan belerakjuk a fasírozottakat, és mindkét oldalról ropogósra sütjük.

5. 

Sütés után egy szalvétára helyezzük a fasírozottakat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés