Hal fasírozott

Egyszerű, könnyű, finom rántott fasírozott tőkehalból. A tőkehal helyett használhatunk másfajta halfilét is.
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,hagyma,Halak,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 300 225 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 1 899 | deciliter kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 200 746 | gramm kcal |
Recept
1.
Alaszkai tőkehal 300 gramm • petrezselyem zöldje
A tőkehalfilét szétmixeljük petrezselyem zöldjével.

2.
tyúk tojás 2 darab • rétesliszt 100 gramm • fokhagyma 2 s • hagyma 100 gramm • só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • zsemlemorzsa 200 gramm
A szétmixelt tőkehalhoz hozzáadunk tojást, lisztet, préselt foghagymát, és apróra vágott hagymát. Megsózzuk, fehér és fekete borssal ízesítjük. Adagolunk hozzá zsemlemorzsát, ameddig formálható tészta nem jön létre.

3.
A tésztából a tenyerünkkel fasírozottakat formálunk. Hogy a tészta ne legyen ragadós, lisztet és zsemlemorzsát használunk.

4.
napraforgó olaj 1 deciliter
A serpenyőbe kb fel cm magasságig öntünk olajat. A forró olajba óvatosan belerakjuk a fasírozottakat, és mindkét oldalról ropogósra sütjük.

5.
Sütés után egy szalvétára helyezzük a fasírozottakat.

Jó étvágyat!