RECEPTEK

Tonhalas sült burgonya

Tonhalas sült burgonya

recept,recept fotó,burgonya,növényi olajban konzervált tonhal,Halak,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Halak

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya750gramm
citromlé-
fekete bors, őrölt-
hagyma1darab
növényi olajban konzervált tonhal140gramm
olivaolaj-
-
tartármártás50milliliter

 

Recept

1. Burgonya főzése

burgonya 750 gramm

9 közepes méretű burgonyát alaposan megmosunk folyó víz alatt, hogy eltávolítsuk róluk az agyagmaradványokat. A burgonyát sós vízben 15-20 percig puhára főzzük.

2. Sütés

  olivaolaj

A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, a vágási oldalát megsózzuk, és olajozott tepsibe tesszük. Légkeveréses sütőben felső fűtéssel és légkeveréssel 15 percig sütjük 180 fokon.

3. Tonhal elkészítése

növényi olajban konzervált tonhal 140 gramm  hagyma 1 darab  citromlé  fekete bors, őrölt

Távolítsa el az olajat a konzervből. A tonhalat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük őrölt fekete borssal, fél citrom levével és összekeverjük.

4. 

tartármártás 50 milliliter

A burgonyát tálaló tányérra tesszük, rájuk rakjuk az ízesített tonhalat, leöntjük tartármártással és tálaljuk. A burgonyát önmagában vagy enyhén pirított és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés