szakacsreceptek.hu

Provance-i lazac steak

Provance-i lazac steak

    

Illatos, lédús lazac provence-i pácban.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Halak  Gluténmentes  

 

1. 

lazac steak 700 gramm

Hagyjuk jól kiolvadni a fagyasztott lazac steakeket, mossuk meg és szárítsuk meg.

2. 

olivaolaj 150 milliliter  Provanszi fűszerkeverék 2 teáskanál  fokhagyma 2 gerezd   1 teáskanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál  vaj 20 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A fokhagymát megpucoljuk, préseljük, és összekeverjük az olajjal, az olvasztott vajjal, a mustárral, a sóval és a fűszerekkel. Tegyük a lazacot a pácba, és a pácolás során többször fordítsuk meg a húst. 24 órát pácoljuk.

3. 

A steakeket kevés olajon mindkét oldalukon 4-5 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Provanszi fűszerkeverék2teáskanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
lazac steak700gramm
olivaolaj150milliliter
1teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár1teáskanál
vaj20gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés