Besütött lazacos gnocchi

Burgonya "galuska" besütve lazaccal és besamel mártással.
recept,recept fotó,lazac,burgonya gnocchi,Halak,Olasz receptek
Halak
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya gnocchi | 250 380  | gramm kcal  | |
| fekete bors, őrölt | 0 ??  | kcal  | |
| finomliszt | 20 70  | gramm kcal  | |
| lazac | 120 243  | gramm kcal  | |
| só | 0 ??  | kcal  | |
| tojásfehérje | 2 34  | darab kcal  | |
| vaj | 20 147  | gramm kcal  | |
| zsírszegény tej 1,5% | 200 96  | milliliter kcal  | 
Recept
1.
vaj 20 gramm • finomliszt 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Egy serpenyőben egy kis vajat engedünk fel, majd megszórjuk sima liszttel. Megkeverjük és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Sűrűsödés után hűlni hagyjuk.

2.
lazac 120 gramm • só • fekete bors, őrölt • tojásfehérje 2 darab
A lazacfiléket kisebb darabokra vágjuk. Belerakjuk a kihűlt besamel mártásba, sóval, borssal ízesítjük, majd óvatosan beletesszük a tojásfehérjéből felvert habot.

3.
burgonya gnocchi 250 gramm
A masszát kb 25 percig besütjük 200 fokon a gnocchival (vagy főtt tésztával).

Jó étvágyat!























