Besütött lazacos gnocchi

Burgonya "galuska" besütve lazaccal és besamel mártással.
recept,recept fotó,lazac,burgonya gnocchi,Halak,Olasz receptek
Halak
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya gnocchi | 250 380 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 20 70 | gramm kcal | |
lazac | 120 243 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
vaj 20 gramm • finomliszt 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Egy serpenyőben egy kis vajat engedünk fel, majd megszórjuk sima liszttel. Megkeverjük és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Sűrűsödés után hűlni hagyjuk.

2.
lazac 120 gramm • só • fekete bors, őrölt • tojásfehérje 2 darab
A lazacfiléket kisebb darabokra vágjuk. Belerakjuk a kihűlt besamel mártásba, sóval, borssal ízesítjük, majd óvatosan beletesszük a tojásfehérjéből felvert habot.

3.
burgonya gnocchi 250 gramm
A masszát kb 25 percig besütjük 200 fokon a gnocchival (vagy főtt tésztával).

Jó étvágyat!