Brokkolis fettuccine
Tészta párolt brokkolival és paradicsommal lágy bazsalikomos - petrezselymes szószban.
recept,recept fotó,tészta - Fettuccine,brokkoli,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | - | ||
brokkoli | 500 | gramm | |
cherry paradicsom | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | gerezd | |
kremsi mustár | 2 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | - | ||
tészta - Fettuccine | 400 | gramm | |
vaj | 60 | gramm | |
víz | - | ||
újhagyma | 2 | darab |
Recept
1.
tészta - Fettuccine 400 gramm • brokkoli 500 gramm • vaj 60 gramm • fokhagyma 2 gerezd • újhagyma 2 darab • bazsalikom • petrezselyem zöldje • kremsi mustár 2 evőkanál • fekete bors, őrölt • víz • só
A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A brokkolit szétszedjük, megmossuk és megpároljuk. Egy lábasba vajat teszünk, majd hozzáadjuk a préselt foghagymát, apróra vagdalt zöldhagymát, apróra vágott friss bazsalikomot és petrezselyem zöldjét, mustárt. és egy csipetnyi őrölt borsot. Felmelegítjük, hogy a vaj elolvadjon. A vajhoz hozzáadjuk a tésztát és a párolt brokkolit, és az egészet közepes hőfokon óvatosan összekeverjük.
Jó étvágyat!