RECEPTEK

Hússal töltött Cannelloni

Hússal töltött Cannelloni

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Az olasz konyha különlegessége, melyet egyszerű elkészíteni.

recept,recept fotó,sertés darálthús,kemény sajt,kemény sajt,paradicsomszósz,tészta - Cannelloni,Tészták,Olasz receptek

Tészták

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

8

Adag tömege

343 g

Adag energiatartalma

685 kcal

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom

1

2

teáskanál

kcal

fekete bors, őrölt

1

17

teáskanál

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

kemény sajt

250

950

gramm

kcal

napraforgó olaj

30

270

milliliter

kcal

paprika

75

12

gramm

kcal

paradicsomszósz

700

477

milliliter

kcal

sertés darálthús

1000

2600

gramm

kcal

szárított fokhagyma

1

17

teáskanál

kcal

2.5

0

teáskanál

kcal

tészta - Cannelloni

300

1071

gramm

kcal

víz

200

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. Hagymás - paprikás alap

napraforgó olaj 30 milliliter  hagyma 150 gramm  paprika 75 gramm   1.5 teáskanál

A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy mélyebb lábasban olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöld paprikát, sót és rövid ideig pároljuk.

A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy...

2. Hús

sertés darálthús 1000 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kemény sajt 150 gramm

Hozzáadjuk az őrölt húst, borsot, és állandó keverés mellett 10 percig pirítjuk. Majd hagyjuk hűlni. Miután a hús kihűlt, hozzákeverjük a lereszelt sajtot.

Hozzáadjuk az őrölt húst, borsot, és...

3. Mártás elkészítése

paradicsomszósz 700 milliliter  víz 200 milliliter   1 teáskanál  bazsalikom 1 teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A sűrű paradicsom püréhez vizet, sót, bazsalikomot, szárított fokhagymát és őrölt fekete borsot adunk hozzá. Az egészet jól megkeverjük.

A sűrű paradicsom püréhez vizet, sót,...

4. A tészta töltése

tészta - Cannelloni 300 gramm

A száraz tészta csöveket - Cannellonit megtöltjük a húsos masszával. Az egyik kezünkben tartjuk a Cannellonit, úgy hogy a cső egyik végét az ujjunkkal befogjuk, és a másik kezünkkel óvatosan belenyomkodjuk a húst.

A száraz tészta csöveket - Cannellonit...

5. 

A tepsibe beleöntjük az elkészített mártás egyharmadát, majd erre ráhelyezzük a megtöltött tészta csöveket.

A tepsibe beleöntjük az elkészített mártás...

6. 

Ha az első réteget leraktuk, a mártás másik harmadát ráöntjük, és a tészta csövekből egy második réteget is rakunk. A kész étel vastagsága a felhasznált tepsi magasságától függ. Az utolsó harmad mártással leöntjük a tészta tetejét. Sütőben közepes fokon sütjük 45 - 60 percig lefedve. Ajánlatos a tepsi alá egy nagyobb tepsit helyezni, mert a sütés alatt a tésztából kifolyhat a szaft.

Ha az első réteget leraktuk, a mártás másik...

7. 

kemény sajt 100 gramm

45 perc elteltével a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és további 5 percig sülni hagyjuk.

45 perc elteltével a tetejét megszórjuk reszelt...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés