szakacsreceptek.hu

Hússal töltött Cannelloni

Az olasz konyha különlegessége, melyet egyszerű elkészíteni.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Bazsalikom1teáskanál
Darálthús1000gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Hagyma150gramm
Kemény sajt250gramm
Napraforgó olaj30milliliter
Paprika75gramm
Paradicsompüré700milliliter
Szárított fokhagyma1teáskanál
2.5teáskanál
Tészta - cannelloni300gramm
Víz200milliliter

1. Hagymás - paprikás alap

napraforgó olaj 30 ml  hagyma 150 g  paprika 75 g   1.5 TK

A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy mélyebb lábasban olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöld paprikát, sót és rövid ideig pároljuk.

Hagymás - paprikás alap

2. Hús

darálthús 1000 g  fekete bors, őrölt ½ TK  kemény sajt 150 g

Hozzáadjuk az őrölt húst, borsot, és állandó keverés mellett 10 percig pirítjuk. Majd hagyjuk hűlni. Miután a hús kihűlt, hozzákeverjük a lereszelt sajtot.

Hús

3. Mártás elkészítése

paradicsompüré 700 ml  víz 200 ml   1 TK  bazsalikom 1 TK  szárított fokhagyma 1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

A sűrű paradicsom püréhez vizet, sót, bazsalikomot, szárított fokhagymát és őrölt fekete borsot adunk hozzá. Az egészet jól megkeverjük.

Mártás elkészítése

4. A tészta töltése

tészta - Cannelloni 300 g

A száraz tészta csöveket - Cannellonit megtöltjük a húsos masszával. Az egyik kezünkben tartjuk a Cannellonit, úgy hogy a cső egyik végét az ujjunkkal befogjuk, és a másik kezünkkel óvatosan belenyomkodjuk a húst.

A tészta töltése

5. 

A tepsibe beleöntjük az elkészített mártás egyharmadát, majd erre ráhelyezzük a megtöltött tészta csöveket.

6. 

Ha az első réteget leraktuk, a mártás másik harmadát ráöntjük, és a tészta csövekből egy második réteget is rakunk. A kész étel vastagsága a felhasznált tepsi magasságától függ. Az utolsó harmad mártással leöntjük a tészta tetejét. Sütőben közepes fokon sütjük 45 - 60 percig lefedve. Ajánlatos a tepsi alá egy nagyobb tepsit helyezni, mert a sütés alatt a tésztából kifolyhat a szaft.

7. 

kemény sajt 100 g

45 perc elteltével a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és további 5 percig sülni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés