RECEPTEK

Hússal töltött Cannelloni

Hússal töltött Cannelloni

Az olasz konyha különlegessége, melyet egyszerű elkészíteni.

recept,recept fotó,sertés darálthús,kemény sajt,kemény sajt,paradicsomszósz,tészta - Cannelloni,Tészták,Olasz receptek

Tészták

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom1teáskanál
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma150gramm
kemény sajt250gramm
napraforgó olaj30milliliter
paprika75gramm
paradicsomszósz700milliliter
sertés darálthús1000gramm
szárított fokhagyma1teáskanál
2.5teáskanál
tészta - Cannelloni300gramm
víz200milliliter

 

Recept

1. Hagymás - paprikás alap

napraforgó olaj 30 milliliter  hagyma 150 gramm  paprika 75 gramm   1.5 teáskanál

A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy mélyebb lábasban olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöld paprikát, sót és rövid ideig pároljuk.

2. Hús

sertés darálthús 1000 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kemény sajt 150 gramm

Hozzáadjuk az őrölt húst, borsot, és állandó keverés mellett 10 percig pirítjuk. Majd hagyjuk hűlni. Miután a hús kihűlt, hozzákeverjük a lereszelt sajtot.

3. Mártás elkészítése

paradicsomszósz 700 milliliter  víz 200 milliliter   1 teáskanál  bazsalikom 1 teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A sűrű paradicsom püréhez vizet, sót, bazsalikomot, szárított fokhagymát és őrölt fekete borsot adunk hozzá. Az egészet jól megkeverjük.

4. A tészta töltése

tészta - Cannelloni 300 gramm

A száraz tészta csöveket - Cannellonit megtöltjük a húsos masszával. Az egyik kezünkben tartjuk a Cannellonit, úgy hogy a cső egyik végét az ujjunkkal befogjuk, és a másik kezünkkel óvatosan belenyomkodjuk a húst.

5. 

A tepsibe beleöntjük az elkészített mártás egyharmadát, majd erre ráhelyezzük a megtöltött tészta csöveket.

6. 

Ha az első réteget leraktuk, a mártás másik harmadát ráöntjük, és a tészta csövekből egy második réteget is rakunk. A kész étel vastagsága a felhasznált tepsi magasságától függ. Az utolsó harmad mártással leöntjük a tészta tetejét. Sütőben közepes fokon sütjük 45 - 60 percig lefedve. Ajánlatos a tepsi alá egy nagyobb tepsit helyezni, mert a sütés alatt a tésztából kifolyhat a szaft.

7. 

kemény sajt 100 gramm

45 perc elteltével a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és további 5 percig sülni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit