Hússal töltött Cannelloni
Az olasz konyha különlegessége, melyet egyszerű elkészíteni.
recept,recept fotó,sertés darálthús,kemény sajt,kemény sajt,paradicsomszósz,tészta - Cannelloni,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 1 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kemény sajt | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
paprika | 75 | gramm | |
paradicsomszósz | 700 | milliliter | |
sertés darálthús | 1000 | gramm | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | 2.5 | teáskanál | |
tészta - Cannelloni | 300 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1. Hagymás - paprikás alap
napraforgó olaj 30 milliliter • hagyma 150 gramm • paprika 75 gramm • só 1.5 teáskanál
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy mélyebb lábasban olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöld paprikát, sót és rövid ideig pároljuk.
2. Hús
sertés darálthús 1000 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kemény sajt 150 gramm
Hozzáadjuk az őrölt húst, borsot, és állandó keverés mellett 10 percig pirítjuk. Majd hagyjuk hűlni. Miután a hús kihűlt, hozzákeverjük a lereszelt sajtot.
3. Mártás elkészítése
paradicsomszósz 700 milliliter • víz 200 milliliter • só 1 teáskanál • bazsalikom 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A sűrű paradicsom püréhez vizet, sót, bazsalikomot, szárított fokhagymát és őrölt fekete borsot adunk hozzá. Az egészet jól megkeverjük.
4. A tészta töltése
tészta - Cannelloni 300 gramm
A száraz tészta csöveket - Cannellonit megtöltjük a húsos masszával. Az egyik kezünkben tartjuk a Cannellonit, úgy hogy a cső egyik végét az ujjunkkal befogjuk, és a másik kezünkkel óvatosan belenyomkodjuk a húst.
5.
A tepsibe beleöntjük az elkészített mártás egyharmadát, majd erre ráhelyezzük a megtöltött tészta csöveket.
6.
Ha az első réteget leraktuk, a mártás másik harmadát ráöntjük, és a tészta csövekből egy második réteget is rakunk. A kész étel vastagsága a felhasznált tepsi magasságától függ. Az utolsó harmad mártással leöntjük a tészta tetejét. Sütőben közepes fokon sütjük 45 - 60 percig lefedve. Ajánlatos a tepsi alá egy nagyobb tepsit helyezni, mert a sütés alatt a tésztából kifolyhat a szaft.
7.
kemény sajt 100 gramm
45 perc elteltével a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és további 5 percig sülni hagyjuk.
Jó étvágyat!