szakacsreceptek.hu

Aglio e Olio spagetti

    

Hagyományos olasz spagetti fokhagymával és olajjal. Fekete borssal, sóval, és chillivel ízesítve.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

tészta- Spagetti 200 gramm  víz 1.5 liter   1 teáskanál

A spagettit megfőzzük (az utasítás szerint) sós vízben kb 5 percig.

2. 

fokhagyma 4 gerezd

A fokhagyma gerezdeket vékony szeletekre vágjuk.

3. 

olivaolaj 50 milliliter

Közepes lángon lassan ropogósra sütjük a fokhagymát.

4. 

A spagettit leszűrjük.

5. 

friss csilipaprika  fekete bors, őrölt 

Leszűrés után a spagettit egy száraz fazékba rakjuk, hozzáadjuk az olajat, fokhagymát, chillit, fekete borsot, sót, és óvatosan megkeverjük.

6. 

petrezselyem zöldje

A tálaláskor megszórjuk petrezselyemzöldjével.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés