Sült sertésoldalas
Sütéshez egy kicsit soványabb hús a legalkalmasabb.A sült oldalas akkor a legfinomabb, ha egy kívül ropogós, belül vaj puha, szaftosan csontról leomló húst kapunk.
recept,recept fotó,sertésoldalas,fokhagyma,Sertéshús,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 6 | gerezd | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertésoldalas | 1200 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
2.
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fokhagyma 6 gerezd • víz 200 milliliter
Sózzuk, és kenjük meg őrölt pirospaprikával minden oldalát. Tepsibe tesszük és a felületét zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a tepsit és 45 percig sütjük.
3.
víz 200 milliliter
45 perc után pótoljuk az elpárolgott vizet, és lefedve további 45 percig sütjük.
4.
A megsült sertésoldalast szeletekre vágjuk és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!