Sült sertésoldalas

Sütéshez egy kicsit soványabb hús a legalkalmasabb.A sült oldalas akkor a legfinomabb, ha egy kívül ropogós, belül vaj puha, szaftosan csontról leomló húst kapunk.
recept,recept fotó,sertésoldalas,fokhagyma,Sertéshús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sertéshús
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
276 g
Adag energiatartalma
711 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 6 33 | gerezd kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertésoldalas | 1200 4200 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fokhagyma 6 gerezd • víz 200 milliliter
Sózzuk, és kenjük meg őrölt pirospaprikával minden oldalát. Tepsibe tesszük és a felületét zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a tepsit és 45 percig sütjük.

3.
víz 200 milliliter
45 perc után pótoljuk az elpárolgott vizet, és lefedve további 45 percig sütjük.

4.
A megsült sertésoldalast szeletekre vágjuk és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!