RECEPTEK

Sült sertésoldalas

Sült sertésoldalas

Sütéshez egy kicsit soványabb hús a legalkalmasabb.A sült oldalas akkor a legfinomabb, ha egy kívül ropogós, belül vaj puha, szaftosan csontról leomló húst kapunk.

recept,recept fotó,sertésoldalas,fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma6gerezd
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertésoldalas1200gramm
2teáskanál
víz400milliliter

 

Recept

1. 

sertésoldalas 1200 gramm

A hús mossuk meg, kicsontozókéssel csontoljuk ki.

2. 

 2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  fokhagyma 6 gerezd  víz 200 milliliter

Sózzuk, és kenjük meg őrölt pirospaprikával minden oldalát. Tepsibe tesszük és a felületét zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a tepsit és 45 percig sütjük.

3. 

víz 200 milliliter

45 perc után pótoljuk az elpárolgott vizet, és lefedve további 45 percig sütjük.

4. 

A megsült sertésoldalast szeletekre vágjuk és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés