Fokhagymás- paprikás sertésoldalas
Ez, a nem éppen a legegészségesebb :) finomság, mustárral megkent szeletelve és friss kenyérrel ízlik a legjobban, .
recept,recept fotó,sertésoldalas,fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 8 | gerezd | |
piros paprika, őrölt | 1.5 | evőkanál | |
sertésoldalas | 800 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 2.5 | liter |
Recept
1.
sertésoldalas 800 gramm • víz 2.5 liter • só 2 teáskanál
Ehhez az ételhez szép sertésoldalast választunk, lehetőleg csont nélkül. Ha csonttal vásárolunk, akkor főzés után a csontokat könnyen elválaszthatjuk .
Mossuk meg a húst, tegyük egy edénybe sós vízzel. Lefedve főzzük kb. 1,5 órát (ha meg puhul, könnyen bele lehet szúrni egy villával egészen a közepéig).
2.
fokhagyma 8 gerezd
Egy tányérra szedjük ki a megfőtt sertésoldalast, eltávolítjuk belőle az esetleges csontokat, és az egészet jól megkenjük a préselt fokhagymával.
3.
piros paprika, őrölt 1.5 evőkanál
Az oldalast jól megszórjuk őrölt pirospaprikával és óvatosan sóval. Hagyjuk kihűlni és hűtőszekrénybe rakjuk. Jól lehűtve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!