RECEPTEK

Fokhagymás- paprikás sertésoldalas

Fokhagymás- paprikás sertésoldalas

Ez, a nem éppen a legegészségesebb :) finomság, mustárral megkent szeletelve és friss kenyérrel ízlik a legjobban, .

recept,recept fotó,sertésoldalas,fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma8gerezd
piros paprika, őrölt1.5evőkanál
sertésoldalas800gramm
2teáskanál
víz2.5liter

 

Recept

1. 

sertésoldalas 800 gramm  víz 2.5 liter   2 teáskanál

Ehhez az ételhez szép sertésoldalast választunk, lehetőleg csont nélkül. Ha csonttal vásárolunk, akkor főzés után a csontokat könnyen elválaszthatjuk .
Mossuk meg a húst, tegyük egy edénybe sós vízzel. Lefedve főzzük kb. 1,5 órát (ha meg puhul, könnyen bele lehet szúrni egy villával egészen a közepéig).

2. 

fokhagyma 8 gerezd

Egy tányérra szedjük ki a megfőtt sertésoldalast, eltávolítjuk belőle az esetleges csontokat, és az egészet jól megkenjük a préselt fokhagymával.

3. 

piros paprika, őrölt 1.5 evőkanál

Az oldalast jól megszórjuk őrölt pirospaprikával és óvatosan sóval. Hagyjuk kihűlni és hűtőszekrénybe rakjuk. Jól lehűtve szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés