szakacsreceptek.hu

Fokhagymás- paprikás sertésoldalas

Fokhagymás- paprikás sertésoldalas

    

Ez, a nem éppen a legegészségesebb :) finomság, mustárral megkent szeletelve és friss kenyérrel ízlik a legjobban, .

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

sertésoldalas 800 gramm  víz 2.5 liter   2 teáskanál

Ehhez az ételhez szép sertésoldalast választunk, lehetőleg csont nélkül. Ha csonttal vásárolunk, akkor főzés után a csontokat könnyen elválaszthatjuk .
Mossuk meg a húst, tegyük egy edénybe sós vízzel. Lefedve főzzük kb. 1,5 órát (ha meg puhul, könnyen bele lehet szúrni egy villával egészen a közepéig).

2. 

fokhagyma 8 gerezd

Egy tányérra szedjük ki a megfőtt sertésoldalast, eltávolítjuk belőle az esetleges csontokat, és az egészet jól megkenjük a préselt fokhagymával.

3. 

piros paprika, őrölt 1.5 evőkanál

Az oldalast jól megszórjuk őrölt pirospaprikával és óvatosan sóval. Hagyjuk kihűlni és hűtőszekrénybe rakjuk. Jól lehűtve szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

fokhagyma8gerezd
piros paprika, őrölt1.5evőkanál
sertésoldalas800gramm
2teáskanál
víz2.5liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés