Savanyú káposztás sztrapacska

Egy egyszerű recept a népszerű savanyú káposztás sztrapacskára. A negyedik lépésben leírtak szerint elkészítjük a gombócokat. A még egyszerűbb elkészítéshez használhatunk fagyasztott terméket, amelyet manapság sok gyártó kínál jó minőségben.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,Galuska,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
Galuska recept | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 500 100 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

3.
kristálycukor 1 evőkanál • víz
Adjunk hozzá cukrot, kevés vizet, keverjük össze és pároljuk körülbelül 15 percig, amíg puha nem lesz

4.
A galuskákat sós vízben megfőzzük. Ha fagyasztott terméket használunk, kövessük a gyártó utasításait.

5.
A galuskákat lecsepegtetjük, 500 grammhoz...

6.
...adjuk hozzá a káposztát és keverjük össze. Sült szalonnával tálaljuk.

Jó étvágyat!