Savanyú káposztás sztrapacska
Egy egyszerű recept a népszerű savanyú káposztás sztrapacskára. A negyedik lépésben leírtak szerint elkészítjük a gombócokat. A még egyszerűbb elkészítéshez használhatunk fagyasztott terméket, amelyet manapság sok gyártó kínál jó minőségben.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,Galuska,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Galuska recept | - | ||
hagyma | 150 | gramm | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
víz | - |
Recept
2.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
3.
kristálycukor 1 evőkanál • víz
Adjunk hozzá cukrot, kevés vizet, keverjük össze és pároljuk körülbelül 15 percig, amíg puha nem lesz
4.
A galuskákat sós vízben megfőzzük. Ha fagyasztott terméket használunk, kövessük a gyártó utasításait.
5.
A galuskákat lecsepegtetjük, 500 grammhoz...
6.
...adjuk hozzá a káposztát és keverjük össze. Sült szalonnával tálaljuk.
Jó étvágyat!