szakacsreceptek.hu

Szegedi tempeh-t

Szegedi tempeh-t

    

Szegedi gulyás receptje tempeh-kel készítve, mint kiváló- táplálkozási és ízbeli húspótló.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

napraforgó olaj 4 evőkanál  hagyma 200 gramm  tempeh 200 gramm

A hagymát olajon üvegesre sütjük, időnként megkeverjük. A tempeh-t apró kockákra vágjuk, hagymához adjuk ...

2. 

...összekeverjük. 5 percig sütjük.

3. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál

Hozzáadjuk a borsot, sót. Óvatosan összekeverjük.

4. 

víz 300 milliliter  kovászos káposzta 500 gramm

Öntsük le a levet a káposztáról és vágjuk fel egy kicsit, hogy ne legyenek hosszú darabok az ételben. Öntsük az edénybe vizet és adjuk hozzá a káposztát. Pároljuk 20 percig lefedve.

5. 

szójatej 200 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

Töltsük fel az elpárologtatott vizet szójatejjel, szórjuk meg kevés liszttel, és alaposan keverjük össze, amíg a szósz besűrűsödik.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt1evőkanál
hagyma200gramm
kovászos káposzta500gramm
napraforgó olaj4evőkanál
római kömény, őrölt - jeera1teáskanál
szójatej200milliliter
1teáskanál
tempeh200gramm
víz300milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés