Szegedi tempeh-t

Szegedi gulyás receptje tempeh-kel készítve, mint kiváló- táplálkozási és ízbeli húspótló.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,tempeh,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
249 g
Adag energiatartalma
213 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 500 100 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | 1 19 | teáskanál kcal | |
szójatej | 200 90 | milliliter kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tempeh | 200 384 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
napraforgó olaj 4 evőkanál • hagyma 200 gramm • tempeh 200 gramm
A hagymát olajon üvegesre sütjük, időnként megkeverjük. A tempeh-t apró kockákra vágjuk, hagymához adjuk ...

2.
...összekeverjük. 5 percig sütjük.

3.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál
Hozzáadjuk a borsot, sót. Óvatosan összekeverjük.

4.
víz 300 milliliter • kovászos káposzta 500 gramm
Öntsük le a levet a káposztáról és vágjuk fel egy kicsit, hogy ne legyenek hosszú darabok az ételben. Öntsük az edénybe vizet és adjuk hozzá a káposztát. Pároljuk 20 percig lefedve.
5.
szójatej 200 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
Töltsük fel az elpárologtatott vizet szójatejjel, szórjuk meg kevés liszttel, és alaposan keverjük össze, amíg a szósz besűrűsödik.

Jó étvágyat!