Szegedi tempeh-t
Szegedi gulyás receptje tempeh-kel készítve, mint kiváló- táplálkozási és ízbeli húspótló.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,tempeh,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
római kömény, őrölt - jeera | 1 | teáskanál | |
szójatej | 200 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
tempeh | 200 | gramm | |
víz | 300 | milliliter |
Recept
1.
napraforgó olaj 4 evőkanál • hagyma 200 gramm • tempeh 200 gramm
A hagymát olajon üvegesre sütjük, időnként megkeverjük. A tempeh-t apró kockákra vágjuk, hagymához adjuk ...
2.
...összekeverjük. 5 percig sütjük.
3.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál
Hozzáadjuk a borsot, sót. Óvatosan összekeverjük.
4.
víz 300 milliliter • kovászos káposzta 500 gramm
Öntsük le a levet a káposztáról és vágjuk fel egy kicsit, hogy ne legyenek hosszú darabok az ételben. Öntsük az edénybe vizet és adjuk hozzá a káposztát. Pároljuk 20 percig lefedve.
5.
szójatej 200 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
Töltsük fel az elpárologtatott vizet szójatejjel, szórjuk meg kevés liszttel, és alaposan keverjük össze, amíg a szósz besűrűsödik.
Jó étvágyat!