Dinsztelt savanyú káposzta

Finom köret sült szárnyasokhoz a knédli mellé.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,Zöldség köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldség köretek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
256 g
Adag energiatartalma
161 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
| hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
| kovászos káposzta | 800 160 | gramm kcal | |
| kristálycukor | 40 161 | gramm kcal | |
| köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
| víz | 50 0 | milliliter kcal | 
Recept
1.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • kristálycukor 40 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamelizáljuk.

2.
kovászos káposzta 800 gramm • köménymag, őrölt ½ teáskanál • víz 50 milliliter
A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Köményt szórunk hozzá és megkeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-30 percig. Hogy ne égjen le, önthetünk alá egy kis vizet.

Jó étvágyat!























