szakacsreceptek.hu

Dinsztelt savanyú káposzta

    

Finom köret sült szárnyasokhoz a knédli mellé.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
hagyma100gramm
kovászos káposzta800gramm
kristálycukor40gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
napraforgó olaj30milliliter
víz50milliliter

1. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter  kristálycukor 40 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamelizáljuk.

2. 

kovászos káposzta 800 gramm  köménymag, őrölt ½ teáskanál  víz 50 milliliter

A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Köményt szórunk hozzá és megkeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-30 percig. Hogy ne égjen le, önthetünk alá egy kis vizet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés