szakacsreceptek.hu

Dinsztelt savanyú káposzta

Finom köret sült szárnyasokhoz a knédli mellé.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Hagyma100gramm
Kovászos káposzta800gramm
Kristálycukor40gramm
Köménymag, őrölt½teáskanál
Napraforgó olaj30milliliter
Víz50milliliter

1. 

hagyma 100 g  napraforgó olaj 30 ml  kristálycukor 40 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamelizáljuk.

2. 

kovászos káposzta 800 g  köménymag, őrölt ½ TK  víz 50 ml

A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Köményt szórunk hozzá és megkeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-30 percig. Hogy ne égjen le, önthetünk alá egy kis vizet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés