RECEPTEK

Házi savanyúkáposzta-leves darával

Házi savanyúkáposzta-leves darával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Egy lábas forró illatos káposztaleves a karácsonyi asztalon közelebb hozza a családot. De ez a finom leves bármikor máskor is elkészíthető az év folyamán.

recept,recept fotó,füstölthús ,kovászos káposzta,kolbász,Húslevesek,Karácsony,Szilveszteri receptek,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma

5

27

gerezd

kcal

füstölthús

1

2700

kilogramm

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

kolbász

200

622

gramm

kcal

kovászos káposzta

1.5

300

kilogramm

kcal

piros paprika, őrölt

3

48

teáskanál

kcal

víz

0

??

kcal

víz

3

0

liter

kcal

árpagríz

100

350

gramm

kcal

 

Recept

1. 

füstölthús  1 kilogramm  víz  víz 2 liter  árpagríz 100 gramm  hagyma 150 gramm

A füstölt húst beletesszük a hideg vízbe, felforraljuk és 20 percig főzzük. Majd a vizet leöntjük és friss vizet öntünk hozzá az előírt mennyiségben. Hozzáadjuk a darát és a hagymát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul - kb 40 perc.

A füstölt húst beletesszük a hideg vízbe,...

2. 

A húst kivesszük és apró kockákra vágjuk.

A húst kivesszük és apró kockákra vágjuk....

3. 

kovászos káposzta 1.5 kilogramm  piros paprika, őrölt 3 teáskanál  víz 1 liter

A darához hozzáadjuk a káposztát - a leve nélkül. A káposzta levét nem öntjük ki, hanem félretesszük a leves végső ízesítéséhez. Hozzáadjuk a paprikát és tiszta vizet öntünk hozzá. Összekeverjük és felforraljuk.

A darához hozzáadjuk a káposztát - a leve...

4. 

Belekeverjük a felkockázott füstölt húst...

Belekeverjük a felkockázott füstölt húst......

5. 

kolbász 200 gramm  fokhagyma 5 gerezd

...és beletesszük egészben a kolbászt. 30 percig főzzük, végül ízlés szerint hozzáadjuk a préselt foghagymát. Amennyiben a káposzta leves nem elég savanyú, úgy hozzáönthetünk a káposzta levéből, amelyet előzetesen félretettünk.

...és beletesszük egészben a kolbászt. 30...

6. 

Tálalás előtt a kolbászt felkarikázzuk és minden tányér levesbe teszünk néhány karikát. A levest nem sózzuk. Elegendő sót tartalmaz a savanyú káposzta és a füstölt hús.

Tálalás előtt a kolbászt felkarikázzuk és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés