Házi savanyúkáposzta-leves darával
![Házi savanyúkáposzta-leves darával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001076/img_hu_4x3/hazi-savanyukaposzta-leves-daraval_00180.jpg)
Egy lábas forró illatos káposztaleves a karácsonyi asztalon közelebb hozza a családot. De ez a finom leves bármikor máskor is elkészíthető az év folyamán.
recept,recept fotó,füstölthús ,kovászos káposzta,kolbász,Húslevesek,Karácsony,Szilveszteri receptek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 5 | gerezd | |
füstölthús | 1 | kilogramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kolbász | 200 | gramm | |
kovászos káposzta | 1.5 | kilogramm | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 3 | liter | |
árpagríz | 100 | gramm |
Recept
1.
füstölthús 1 kilogramm • víz • víz 2 liter • árpagríz 100 gramm • hagyma 150 gramm
A füstölt húst beletesszük a hideg vízbe, felforraljuk és 20 percig főzzük. Majd a vizet leöntjük és friss vizet öntünk hozzá az előírt mennyiségben. Hozzáadjuk a darát és a hagymát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul - kb 40 perc.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001076/small/IMG_8208.jpg)
2.
A húst kivesszük és apró kockákra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001076/small/IMG_8212.jpg)
3.
kovászos káposzta 1.5 kilogramm • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • víz 1 liter
A darához hozzáadjuk a káposztát - a leve nélkül. A káposzta levét nem öntjük ki, hanem félretesszük a leves végső ízesítéséhez. Hozzáadjuk a paprikát és tiszta vizet öntünk hozzá. Összekeverjük és felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001076/small/IMG_8211.jpg)
4.
Belekeverjük a felkockázott füstölt húst...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001076/small/IMG_8214.jpg)
5.
kolbász 200 gramm • fokhagyma 5 gerezd
...és beletesszük egészben a kolbászt. 30 percig főzzük, végül ízlés szerint hozzáadjuk a préselt foghagymát. Amennyiben a káposzta leves nem elég savanyú, úgy hozzáönthetünk a káposzta levéből, amelyet előzetesen félretettünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001076/small/IMG_8216.jpg)
6.
Tálalás előtt a kolbászt felkarikázzuk és minden tányér levesbe teszünk néhány karikát. A levest nem sózzuk. Elegendő sót tartalmaz a savanyú káposzta és a füstölt hús.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001076/small/IMG_8324.jpg)
Jó étvágyat!