szakacsreceptek.hu

Házi savanyúkáposzta-leves darával

     

Egy lábas forró illatos káposztaleves a karácsonyi asztalon közelebb hozza a családot. De ez a finom leves bármikor máskor is elkészíthető az év folyamán.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Fokhagyma5gerezd
Füstölthús 1kilogramm
Hagyma150gramm
Kolbász200gramm
Kovászos káposzta1.5kilogramm
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Víz
Víz3liter
Árpagríz100gramm

1. 

füstölthús  1 kg  víz  víz 2 l  árpagríz 100 g  hagyma 150 g

A füstölt húst beletesszük a hideg vízbe, felforraljuk és 20 percig főzzük. Majd a vizet leöntjük és friss vizet öntünk hozzá az előírt mennyiségben. Hozzáadjuk a darát és a hagymát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul - kb 40 perc.

2. 

A húst kivesszük és apró kockákra vágjuk.

3. 

kovászos káposzta 1.5 kg  piros paprika, őrölt 3 TK  víz 1 l

A darához hozzáadjuk a káposztát - a leve nélkül. A káposzta levét nem öntjük ki, hanem félretesszük a leves végső ízesítéséhez. Hozzáadjuk a paprikát és tiszta vizet öntünk hozzá. Összekeverjük és felforraljuk.

4. 

Belekeverjük a felkockázott füstölt húst...

5. 

kolbász 200 g  fokhagyma 5 gerezd

...és beletesszük egészben a kolbászt. 30 percig főzzük, végül ízlés szerint hozzáadjuk a préselt foghagymát. Amennyiben a káposzta leves nem elég savanyú, úgy hozzáönthetünk a káposzta levéből, amelyet előzetesen félretettünk.

6. 

Tálalás előtt a kolbászt felkarikázzuk és minden tányér levesbe teszünk néhány karikát. A levest nem sózzuk. Elegendő sót tartalmaz a savanyú káposzta és a füstölt hús.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés