Házi savanyúkáposzta-leves darával

Egy lábas forró illatos káposztaleves a karácsonyi asztalon közelebb hozza a családot. De ez a finom leves bármikor máskor is elkészíthető az év folyamán.
recept,recept fotó,füstölthús ,kovászos káposzta,kolbász,Húslevesek,Karácsony,Szilveszteri receptek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
füstölthús | 1 2700 | kilogramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kolbász | 200 622 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 1.5 300 | kilogramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 3 0 | liter kcal | |
árpagríz | 100 350 | gramm kcal |
Recept
1.
füstölthús 1 kilogramm • víz • víz 2 liter • árpagríz 100 gramm • hagyma 150 gramm
A füstölt húst beletesszük a hideg vízbe, felforraljuk és 20 percig főzzük. Majd a vizet leöntjük és friss vizet öntünk hozzá az előírt mennyiségben. Hozzáadjuk a darát és a hagymát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul - kb 40 perc.

2.
A húst kivesszük és apró kockákra vágjuk.

3.
kovászos káposzta 1.5 kilogramm • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • víz 1 liter
A darához hozzáadjuk a káposztát - a leve nélkül. A káposzta levét nem öntjük ki, hanem félretesszük a leves végső ízesítéséhez. Hozzáadjuk a paprikát és tiszta vizet öntünk hozzá. Összekeverjük és felforraljuk.

4.
Belekeverjük a felkockázott füstölt húst...

5.
kolbász 200 gramm • fokhagyma 5 gerezd
...és beletesszük egészben a kolbászt. 30 percig főzzük, végül ízlés szerint hozzáadjuk a préselt foghagymát. Amennyiben a káposzta leves nem elég savanyú, úgy hozzáönthetünk a káposzta levéből, amelyet előzetesen félretettünk.

6.
Tálalás előtt a kolbászt felkarikázzuk és minden tányér levesbe teszünk néhány karikát. A levest nem sózzuk. Elegendő sót tartalmaz a savanyú káposzta és a füstölt hús.

Jó étvágyat!