szakacsreceptek.hu

Pacal leves

Csuda finom házi leves.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt3evőkanál
Fokhagyma6gerezd
Hagyma80gramm
Majoránna
Marha pacal1400gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Petrezselyem100gramm
Piros paprika, őrölt4teáskanál
Répa150gramm
1teáskanál
Víz3.5liter
Víz500milliliter
Zeller50gramm

1. A nyers, nem előfőzött pacal konyhai elkészítése.

marha pacal 700 g  víz 2 l   1 TK

A pacalt folyóvíz alatt jól megmossuk, úgy hogy az egész pacalt kézzel jól kimossuk. Egy lábasba helyezzük, felöntjük hideg vízzel és fél órát főzzük. Fél óra után a vizet leöntjük, és a pacalt újra hideg vízzel öntjük fel. Megsózzuk, és kb 60 percig főzzük. Ezután a pacalt kivesszük, és kihűlés után csíkokra vágjuk.

2. Leves elkészítése

marha pacal 700 g  víz 1.5 l    répa 150 g  petrezselyem 100 g  zeller 50 g  fekete bors, őrölt ½ TK

Amennyiben a pacalt otthon készítjük el, nem pedig előfőzött pacalból, akkor felhasználhatjuk a második pacalfőzésből felmaradt levet, ezt nem sózzuk. Amennyiben előfőzött pacalt vásárolunk, akkor ezt leöntjük vízzel és sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt kis kockára vágott vagy vastagon lereszelt répát, petrezselymet és fűszerezzük. A pacalt a zöldséggel 30 percig főzzük.

Leves elkészítése

3. Rántás elkészítése

napraforgó olaj 2 EK  hagyma 80 g  finomliszt 3 EK  piros paprika, őrölt 4 TK  víz 500 ml

Lábasban olajon, vagy disznózsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, picit pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük és azonnal felöntjük vízzel(pacal lével), úgy hogy a paprika ne égjen meg.

Rántás elkészítése

4. 

Megfőzzük a rántást, keverjük amíg a liszt szétfől. A rántást szűrő segítségével a levesbe öntjük.

5. 

fokhagyma 6 gerezd  majoránna 

Hozzáadjuk a préselt foghagymát, majoránnát - ízlés szerint és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés