szakacsreceptek.hu

Pacal leves

    

Csuda finom házi leves.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt3evőkanál
fokhagyma6gerezd
hagyma80gramm
majoránna-
marha pacal1400gramm
napraforgó olaj2evőkanál
petrezselyem100gramm
piros paprika, őrölt4teáskanál
répa150gramm
0
1teáskanál
víz3.5liter
víz500milliliter
zeller50gramm

1. A nyers, nem előfőzött pacal konyhai elkészítése.

marha pacal 700 gramm  víz 2 liter   1 teáskanál

A pacalt folyóvíz alatt jól megmossuk, úgy hogy az egész pacalt kézzel jól kimossuk. Egy lábasba helyezzük, felöntjük hideg vízzel és fél órát főzzük. Fél óra után a vizet leöntjük, és a pacalt újra hideg vízzel öntjük fel. Megsózzuk, és kb 60 percig főzzük. Ezután a pacalt kivesszük, és kihűlés után csíkokra vágjuk.

2. Leves elkészítése

marha pacal 700 gramm  víz 1.5 liter    répa 150 gramm  petrezselyem 100 gramm  zeller 50 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Amennyiben a pacalt otthon készítjük el, nem pedig előfőzött pacalból, akkor felhasználhatjuk a második pacalfőzésből felmaradt levet, ezt nem sózzuk. Amennyiben előfőzött pacalt vásárolunk, akkor ezt leöntjük vízzel és sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt kis kockára vágott vagy vastagon lereszelt répát, petrezselymet és fűszerezzük. A pacalt a zöldséggel 30 percig főzzük.

Leves elkészítése

3. Rántás elkészítése

napraforgó olaj 2 evőkanál  hagyma 80 gramm  finomliszt 3 evőkanál  piros paprika, őrölt 4 teáskanál  víz 500 milliliter

Lábasban olajon, vagy disznózsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, picit pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük és azonnal felöntjük vízzel(pacal lével), úgy hogy a paprika ne égjen meg.

Rántás elkészítése

4. 

Megfőzzük a rántást, keverjük amíg a liszt szétfől. A rántást szűrő segítségével a levesbe öntjük.

5. 

fokhagyma 6 gerezd  majoránna 

Hozzáadjuk a préselt foghagymát, majoránnát - ízlés szerint és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés