Pacal leves
Csuda finom házi leves.
recept,recept fotó,marha pacal,marha pacal,Húslevesek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 3 | evőkanál | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
majoránna | - | ||
marha pacal | 1400 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
petrezselyem | 100 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 4 | teáskanál | |
répa | 150 | gramm | |
só | 0 | ||
só | 1 | teáskanál | |
víz | 3.5 | liter | |
víz | 500 | milliliter | |
zeller | 50 | gramm |
Recept
1. A nyers, nem előfőzött pacal konyhai elkészítése.
marha pacal 700 gramm • víz 2 liter • só 1 teáskanál
A pacalt folyóvíz alatt jól megmossuk, úgy hogy az egész pacalt kézzel jól kimossuk. Egy lábasba helyezzük, felöntjük hideg vízzel és fél órát főzzük. Fél óra után a vizet leöntjük, és a pacalt újra hideg vízzel öntjük fel. Megsózzuk, és kb 60 percig főzzük. Ezután a pacalt kivesszük, és kihűlés után csíkokra vágjuk.
2. Leves elkészítése
marha pacal 700 gramm • víz 1.5 liter • só • répa 150 gramm • petrezselyem 100 gramm • zeller 50 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Amennyiben a pacalt otthon készítjük el, nem pedig előfőzött pacalból, akkor felhasználhatjuk a második pacalfőzésből felmaradt levet, ezt nem sózzuk. Amennyiben előfőzött pacalt vásárolunk, akkor ezt leöntjük vízzel és sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt kis kockára vágott vagy vastagon lereszelt répát, petrezselymet és fűszerezzük. A pacalt a zöldséggel 30 percig főzzük.
3. Rántás elkészítése
napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 80 gramm • finomliszt 3 evőkanál • piros paprika, őrölt 4 teáskanál • víz 500 milliliter
Lábasban olajon, vagy disznózsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, picit pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük és azonnal felöntjük vízzel(pacal lével), úgy hogy a paprika ne égjen meg.
4.
Megfőzzük a rántást, keverjük amíg a liszt szétfől. A rántást szűrő segítségével a levesbe öntjük.
5.
fokhagyma 6 gerezd • majoránna • só
Hozzáadjuk a préselt foghagymát, majoránnát - ízlés szerint és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!