Zöldséges marhahúsleves
Nagyon finom marhahúsleves. Kiválóan felmelegít a hideg őszi napokon.
recept,recept fotó,borjú csont leveshez,borjú borda,répa,petrezselyem,karalábé,zeller,hagyma,fokhagyma,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Zeller › Szezon- Karalábé › Szezon - Hagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
borjú borda | 500 | gramm | |
borjú csont leveshez | 2 | darab | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
karalábé | 150 | gramm | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 2.5 | liter | |
zeller | 100 | gramm |
Recept
1.
borjú csont leveshez 2 darab • borjú borda 500 gramm • répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • karalábé 150 gramm • zeller 100 gramm • hagyma 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd • víz 2.5 liter • só 1.5 teáskanál
A húst és a csontokat alaposan megmossuk és egy fazékba rakjuk. A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk és egészben a húshoz rakjuk. Felöntjük hideg vízzel és megsózzuk.
2.
Lassan hagyjuk forrni. És közepes lángon 1,5 órán keresztül lefedve főzzük a levest.
3.
Miután megfőtt kiszedjük a zöldséget, húst és a csontokat.
4.
A levest leszűrjük. A leves egy részét felhasználhatjuk más étel elkészítésénél víz helyet, például a gulyás leves elkészítésének.
5.
A zöldséget a hagymán és a fokhagymán kívül apróra vágjuk fel.
6.
A hús is kis szeletekre vágjuk.
7.
A leveshez hozzáadjuk a felvágott zöldséget és a húst. Annyi menyiséget rakunk bele, amilyen sűrűre szeretnénk a levest elkészíteni.
Jó étvágyat!