Zöldséges marhahúsleves

Nagyon finom marhahúsleves. Kiválóan felmelegít a hideg őszi napokon.
recept,recept fotó,borjú csont leveshez,borjú borda,répa,petrezselyem,karalábé,zeller,hagyma,fokhagyma,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Zeller › Szezon - Sárgarépa › Szezon- Karalábé › Szezon - Hagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
borjú borda | 500 900 | gramm kcal | |
borjú csont leveshez | 2 ?? | darab kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
karalábé | 150 44 | gramm kcal | |
petrezselyem | 150 95 | gramm kcal | |
répa | 250 113 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 2.5 0 | liter kcal | |
zeller | 100 50 | gramm kcal |
Recept
1.
borjú csont leveshez 2 darab • borjú borda 500 gramm • répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • karalábé 150 gramm • zeller 100 gramm • hagyma 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd • víz 2.5 liter • só 1.5 teáskanál
A húst és a csontokat alaposan megmossuk és egy fazékba rakjuk. A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk és egészben a húshoz rakjuk. Felöntjük hideg vízzel és megsózzuk.

2.
Lassan hagyjuk forrni. És közepes lángon 1,5 órán keresztül lefedve főzzük a levest.

3.
Miután megfőtt kiszedjük a zöldséget, húst és a csontokat.

4.
A levest leszűrjük. A leves egy részét felhasználhatjuk más étel elkészítésénél víz helyet, például a gulyás leves elkészítésének.

5.
A zöldséget a hagymán és a fokhagymán kívül apróra vágjuk fel.

6.
A hús is kis szeletekre vágjuk.

7.
A leveshez hozzáadjuk a felvágott zöldséget és a húst. Annyi menyiséget rakunk bele, amilyen sűrűre szeretnénk a levest elkészíteni.

Jó étvágyat!