Zöldséges marhahúsleves
![Zöldséges marhahúsleves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001768/img_hu_4x3/zoldseges-marhahusleves_00180.jpg)
Nagyon finom marhahúsleves. Kiválóan felmelegít a hideg őszi napokon.
recept,recept fotó,borjú csont leveshez,borjú borda,répa,petrezselyem,karalábé,zeller,hagyma,fokhagyma,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek Laktózmentes Gluténmentes Szezonális receptek Szezon- Karalábé Szezon - Zeller Szezon - Sárgarépa Szezon - Fokhagyma Szezon - Hagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
borjú borda | 500 | gramm | |
borjú csont leveshez | 2 | darab | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
karalábé | 150 | gramm | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 2.5 | liter | |
zeller | 100 | gramm |
Recept
1.
borjú csont leveshez 2 darab • borjú borda 500 gramm • répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • karalábé 150 gramm • zeller 100 gramm • hagyma 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd • víz 2.5 liter • só 1.5 teáskanál
A húst és a csontokat alaposan megmossuk és egy fazékba rakjuk. A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk és egészben a húshoz rakjuk. Felöntjük hideg vízzel és megsózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001768/small/IMG_6356.jpg)
2.
Lassan hagyjuk forrni. És közepes lángon 1,5 órán keresztül lefedve főzzük a levest.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001768/small/IMG_6400.jpg)
3.
Miután megfőtt kiszedjük a zöldséget, húst és a csontokat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001768/small/IMG_6402.jpg)
4.
A levest leszűrjük. A leves egy részét felhasználhatjuk más étel elkészítésénél víz helyet, például a gulyás leves elkészítésének.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001768/small/IMG_6405.jpg)
5.
A zöldséget a hagymán és a fokhagymán kívül apróra vágjuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001768/small/IMG_6414.jpg)
6.
A hús is kis szeletekre vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001768/small/IMG_6419.jpg)
7.
A leveshez hozzáadjuk a felvágott zöldséget és a húst. Annyi menyiséget rakunk bele, amilyen sűrűre szeretnénk a levest elkészíteni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001768/small/IMG_6421.jpg)
Jó étvágyat!