szakacsreceptek.hu

Zöldséges marhahúsleves

    

Nagyon finom marhahúsleves. Kiválóan felmelegít a hideg őszi napokon.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
borjú borda500gramm
borjú csont leveshez2darab
fokhagyma2gerezd
hagyma100gramm
karalábé150gramm
petrezselyem150gramm
répa250gramm
1.5teáskanál
víz2.5liter
zeller100gramm

1. 

borjú csont leveshez 2 darab  borjú borda 500 gramm  répa 250 gramm  petrezselyem 150 gramm  karalábé 150 gramm  zeller 100 gramm  hagyma 100 gramm  fokhagyma 2 gerezd  víz 2.5 liter   1.5 teáskanál

A húst és a csontokat alaposan megmossuk és egy fazékba rakjuk. A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk és egészben a húshoz rakjuk. Felöntjük hideg vízzel és megsózzuk.

2. 

Lassan hagyjuk forrni. És közepes lángon 1,5 órán keresztül lefedve főzzük a levest.

3. 

Miután megfőtt kiszedjük a zöldséget, húst és a csontokat.

4. 

A levest leszűrjük. A leves egy részét felhasználhatjuk más étel elkészítésénél víz helyet, például a gulyás leves elkészítésének.

5. 

A zöldséget a hagymán és a fokhagymán kívül apróra vágjuk fel.

6. 

A hús is kis szeletekre vágjuk.

7. 

A leveshez hozzáadjuk a felvágott zöldséget és a húst. Annyi menyiséget rakunk bele, amilyen sűrűre szeretnénk a levest elkészíteni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés