Burgonyakása
![Burgonyakása](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000818/img_hu_4x3/burgonyakasa_00180.jpg)
Hagyományos burgonyakása, amelyet pirított hagymával főételként tálaljuk, illetve köretként.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,Húsnélküli ételek,Szlovák receptek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
finomliszt | 4 | evőkanál | |
hagyma | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 1 | evőkanál | |
víz | - |
Recept
1.
burgonya 800 gramm • víz • só ½ teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, felvágjuk és vízben, pont hogy ellepje, só hozzáadásával puhára főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000818/small/IMG_0726w.jpg)
2.
hagyma 400 gramm • napraforgó olaj
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy kis olajon (esetleg zsíron) aranybarnára pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000818/small/IMG_0725w.jpg)
3.
A vízben, amelyben a burgonyát főztük burgonyatörővel pépesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000818/small/IMG_0728w.jpg)
4.
vaj 1 evőkanál
Újra visszatesszük a tűzre, vajat adunk hozzá és állandó keverés mellett felolvasztjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000818/small/IMG_0729w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000818/small/IMG_0731w.jpg)
6.
... ameddig a burgonyakása tetején nem kezdenek el létrejönni buborékok. Ízlés szerint sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000818/small/IMG_0737w.jpg)
7.
Amennyiben főételként tálaljuk, tányérra halmozzuk, kicsit szétterítjük, tejfölt teszünk rá és a végén meghintjük a pirított hagymával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000818/small/IMG_0757w.jpg)
Jó étvágyat!