szakacsreceptek.hu

Burgonyakása

    

Hagyományos burgonyakása, amelyet pirított hagymával főételként tálaljuk, illetve köretként.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya800gramm
finomliszt4evőkanál
hagyma400gramm
napraforgó olaj-
½teáskanál
-
vaj1evőkanál
víz-

1. 

burgonya 800 gramm  víz   ½ teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, felvágjuk és vízben, pont hogy ellepje, só hozzáadásával puhára főzzük.

2. 

hagyma 400 gramm  napraforgó olaj

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy kis olajon (esetleg zsíron) aranybarnára pirítjuk.

3. 

A vízben, amelyben a burgonyát főztük burgonyatörővel pépesítjük.

4. 

vaj 1 evőkanál

Újra visszatesszük a tűzre, vajat adunk hozzá és állandó keverés mellett felolvasztjuk.

5. 

finomliszt 4 evőkanál

Lisztet szórunk hozzá és folyamatosan keverve besűrítjük...

6. 

... ameddig a burgonyakása tetején nem kezdenek el létrejönni buborékok. Ízlés szerint sózzuk.

7. 

Amennyiben főételként tálaljuk, tányérra halmozzuk, kicsit szétterítjük, tejfölt teszünk rá és a végén meghintjük a pirított hagymával.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés