RECEPTEK

Burgonyakása

Burgonyakása

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Hagyományos burgonyakása, amelyet pirított hagymával főételként tálaljuk, illetve köretként.

recept,recept fotó,burgonya,hagyma,Húsnélküli ételek,Szlovák receptek

Húsnélküli ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
finomliszt4evőkanál
hagyma400gramm
napraforgó olaj-
½teáskanál
-
vaj1evőkanál
víz-

 

Recept

1. 

burgonya 800 gramm  víz   ½ teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, felvágjuk és vízben, pont hogy ellepje, só hozzáadásával puhára főzzük.

A burgonyát megpucoljuk, felvágjuk és vízben,...

2. 

hagyma 400 gramm  napraforgó olaj

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy kis olajon (esetleg zsíron) aranybarnára pirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy...

3. 

A vízben, amelyben a burgonyát főztük burgonyatörővel pépesítjük.

A vízben, amelyben a burgonyát főztük...

4. 

vaj 1 evőkanál

Újra visszatesszük a tűzre, vajat adunk hozzá és állandó keverés mellett felolvasztjuk.

Újra visszatesszük a tűzre, vajat adunk hozzá...

5. 

finomliszt 4 evőkanál

Lisztet szórunk hozzá és folyamatosan keverve besűrítjük...

Lisztet szórunk hozzá és folyamatosan keverve...

6. 

... ameddig a burgonyakása tetején nem kezdenek el létrejönni buborékok. Ízlés szerint sózzuk.

... ameddig a burgonyakása tetején nem kezdenek...

7. 

Amennyiben főételként tálaljuk, tányérra halmozzuk, kicsit szétterítjük, tejfölt teszünk rá és a végén meghintjük a pirított hagymával.

Amennyiben főételként tálaljuk, tányérra...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés