RECEPTEK

Zöldséges muszaka

Zöldséges muszaka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

A muszaka vagy rakott padlizsán a Balkán régió, a Kelet-Mediterráneum és a Közel-Kelet padlizsánalapú, húsos főétele. Hús helyett próbáljuk most ki sárgarépával és padlizsánnal.

recept,recept fotó,répa,patiszon,padlizsán,burgonya,paradicsomszósz,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

400

368

gramm

kcal

fahéj, őrölt

½

7

teáskanál

kcal

fehér bors, őrölt

¼

4

teáskanál

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

finomliszt

2

105

evőkanál

kcal

fokhagyma

4

22

gerezd

kcal

hagyma

200

88

gramm

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

napraforgó olaj

¼

225

deciliter

kcal

padlizsán

800

312

gramm

kcal

paradicsomszósz

250

170

milliliter

kcal

patiszon

400

80

gramm

kcal

répa

400

180

gramm

kcal

szurokfű (oregánó)

1

14

teáskanál

kcal

½

0

teáskanál

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

1

0

deciliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

4

192

deciliter

kcal

 

Recept

1. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  hagyma 200 gramm

A hagymát apróra vágjuk és egy nagyobb edényben olajon megpirítjuk.

A hagymát apróra vágjuk és egy nagyobb...

2. 

répa 400 gramm

Hozzáadjuk a vastagon lereszelt sárgarépát.

Hozzáadjuk a vastagon lereszelt sárgarépát....

3. 

patiszon 400 gramm

Hozzáadjuk a vastagon lereszelt padlizsánt (vagy más fajta tököt).

Hozzáadjuk a vastagon lereszelt padlizsánt (vagy...

4. 

víz 1 deciliter  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  fehér bors, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál

Felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és lefedve 20 percig főzzük.

Felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és...

5. 

paradicsomszósz 250 milliliter  fokhagyma 4 gerezd

Hozzáadjuk a paradicsom pürét és további 20 percig főzzük, amíg a víz elpárolog. Préselt fokhagymával ízesítjük.

Hozzáadjuk a paradicsom pürét és további 20...

6. 

padlizsán 800 gramm  napraforgó olaj

A padlizsánt felszeleteljük és olajon mindkét oldaláról megsütjük.

A padlizsánt felszeleteljük és olajon mindkét...

7. 

burgonya 400 gramm

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben 10-15 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni és karikákra vágjuk.

8. 

napraforgó olaj ¼ deciliter

Kivajazott sütőedénybe vagy tepsibe rakjuk a rétegeket. Először kezdjük a burgonyával.

Kivajazott sütőedénybe vagy tepsibe rakjuk a...

9. 

Ezután jöhet a padlizsán.

Ezután jöhet a padlizsán....

10. 

A zöldség réteget elegyenlítjük.

A zöldség réteget elegyenlítjük....

11. 

vaj 50 gramm  finomliszt 2 evőkanál

Egy kisebb bögrében vajat olvasztunk fel és belekeverjük a lisztet.

Egy kisebb bögrében vajat olvasztunk fel és...

12. 

zsírszegény tej 1,5% 4 deciliter

Fokozatosan kis adagokban hozzáadjuk a tejet és addig kevergetjük amíg be nem sűrűsödik, besamel mártást kapunk.

Fokozatosan kis adagokban hozzáadjuk a tejet és...

13. 

A besamel mártást a muszaka tetejére egyenletesen ráöntjük.

A besamel mártást a muszaka tetejére...

14. 

Előmelegített sütőben sütjük 220 °C kb 40 percig.

Előmelegített sütőben sütjük 220 °C kb 40...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés