Lencseleves savanyú káposztával.
Sűrű paraszt lencseleves, káposztával és füstölt hússal.
recept,recept fotó,lencse,kovászos káposzta,füstölthús ,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
füstölthús | 350 | gramm | |
füstölthús főzelék | ½ | liter | |
kovászos káposzta | 350 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
lencse | 200 | gramm | |
szárított gomba | 30 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 1.5 | liter | |
árpagríz | 100 | gramm | |
őrölt gyömbér | 1 | teáskanál |
Recept
2. Lencse
lencse 200 gramm • víz 1.5 liter • só ½ teáskanál
A lencsét szétválogatjuk egy fél órára vízbe tesszük. Ezután leöntjük a vizet, friss vizet öntünk rá, sózzuk és félpuhára főzzük.
4. Káposzta és a füstölt hús.
kovászos káposzta 350 gramm • füstölthús 350 gramm
A káposztát kifacsarjuk, ha hosszú szálakra van vágva akkor kisebbekre vágjuk. A füstölt húst megfőzzük és kis kockákra vágjuk fel.
5.
füstölthús főzelék ½ liter • só • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A félpuha lencséhez hozzáadjuk az elkészített káposztát, a leszúrt gombát, a levet amiben a füstölt hús főt, sózzuk,borsozzuk, köménymagot szórunk hozzá és az egészet 15 percig főzzük.
6.
őrölt gyömbér 1 teáskanál
A végen hozzáadjuk a felszeletelt füstölt húst a darát és egy kis őrölt gyömbért.
7.
A levest azonnal tálaljuk. ha tovább áll akkor sűrűbb lesz mert a dara magába szívja a vizet
Jó étvágyat!