szakacsreceptek.hu

Lencseleves savanyú káposztával.

Lencseleves savanyú káposztával.

    

Sűrű paraszt lencseleves, káposztával és füstölt hússal.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

1. Dara

árpagríz 100 gramm

A darát átmossuk és 30 percig főzzük.

Dara

2. Lencse

lencse 200 gramm  víz 1.5 liter   ½ teáskanál

A lencsét szétválogatjuk egy fél órára vízbe tesszük. Ezután leöntjük a vizet, friss vizet öntünk rá, sózzuk és félpuhára főzzük.

Lencse

3. Gomba

szárított gomba 30 gramm

A gombát vízben áztatjuk amíg a lencse fő.

Gomba

4. Káposzta és a füstölt hús.

kovászos káposzta 350 gramm  füstölthús  350 gramm

A káposztát kifacsarjuk, ha hosszú szálakra van vágva akkor kisebbekre vágjuk. A füstölt húst megfőzzük és kis kockákra vágjuk fel.

5. 

füstölthús főzelék ½ liter    fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál

A félpuha lencséhez hozzáadjuk az elkészített káposztát, a leszúrt gombát, a levet amiben a füstölt hús főt, sózzuk,borsozzuk, köménymagot szórunk hozzá és az egészet 15 percig főzzük.

6. 

őrölt gyömbér 1 teáskanál

A végen hozzáadjuk a felszeletelt füstölt húst a darát és egy kis őrölt gyömbért.

7. 

A levest azonnal tálaljuk. ha tovább áll akkor sűrűbb lesz mert a dara magába szívja a vizet

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt½teáskanál
füstölthús 350gramm
füstölthús főzelék½liter
kovászos káposzta350gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
lencse200gramm
szárított gomba30gramm
½teáskanál
-
víz1.5liter
árpagríz100gramm
őrölt gyömbér1teáskanál

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés