Lencseleves savanyú káposztával.

Sűrű paraszt lencseleves, káposztával és füstölt hússal.
recept,recept fotó,lencse,kovászos káposzta,füstölthús ,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
füstölthús | 350 946 | gramm kcal | |
füstölthús főzelék | ½ 650 | liter kcal | |
kovászos káposzta | 350 70 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
lencse | 200 666 | gramm kcal | |
szárított gomba | 30 38 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal | |
árpagríz | 100 350 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | 1 5 | teáskanál kcal |
Recept

2. Lencse
lencse 200 gramm • víz 1.5 liter • só ½ teáskanál
A lencsét szétválogatjuk egy fél órára vízbe tesszük. Ezután leöntjük a vizet, friss vizet öntünk rá, sózzuk és félpuhára főzzük.


4. Káposzta és a füstölt hús.
kovászos káposzta 350 gramm • füstölthús 350 gramm
A káposztát kifacsarjuk, ha hosszú szálakra van vágva akkor kisebbekre vágjuk. A füstölt húst megfőzzük és kis kockákra vágjuk fel.
5.
füstölthús főzelék ½ liter • só • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A félpuha lencséhez hozzáadjuk az elkészített káposztát, a leszúrt gombát, a levet amiben a füstölt hús főt, sózzuk,borsozzuk, köménymagot szórunk hozzá és az egészet 15 percig főzzük.

6.
őrölt gyömbér 1 teáskanál
A végen hozzáadjuk a felszeletelt füstölt húst a darát és egy kis őrölt gyömbért.

7.
A levest azonnal tálaljuk. ha tovább áll akkor sűrűbb lesz mert a dara magába szívja a vizet

Jó étvágyat!