Karácsonyi lencseleves káposztával és gombával

Egyszerűen elkészíthető karácsonyi leves, amely ízvilágában megtalálható az igazi savanyú káposzta és a friss gomba.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,gomba,lencse konzerv,Levesek hüvelyesekből,Karácsony
Levesek hüvelyesekből
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
431 g
Adag energiatartalma
132 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 30 105 | gramm kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
gomba | 100 16 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 150 30 | gramm kcal | |
lencse konzerv | 250 193 | gramm kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 170 119 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
savanyú káposztalé | 250 38 | milliliter kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 750 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
kovászos káposzta 150 gramm • savanyú káposztalé 250 milliliter • víz 750 milliliter • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só 1 teáskanál
Egy lábasba beletesszük a savanyú káposztát, ráöntjük a káposzta levét és hozzáadjuk a vizet, paprikát és sót, majd felforraljuk.

2.
gomba 100 gramm
A sampinyon gombát megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük. Hozzáadjuk a leveshez és 20 percig főzzük.



5.
fokhagyma 2 gerezd
A habarást hozzáadjuk a leveshez együtt a préselt fokhagymával. Rövid ideig tovább főzzük.

Jó étvágyat!