szakacsreceptek.hu

Karácsonyi lencseleves káposztával és gombával

     

Egyszerűen elkészíthető karácsonyi leves, amely ízvilágában megtalálható az igazi savanyú káposzta és a friss gomba.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Finomliszt30gramm
Fokhagyma2gerezd
Gomba100gramm
Kovászos káposzta150gramm
Lencse konzerv250gramm
Natúr joghurt 3,5% zsírtartalom170gramm
Piros paprika, őrölt1teáskanál
Savanyú káposztalé250milliliter
1teáskanál
Víz750milliliter

1. 

kovászos káposzta 150 g  savanyú káposztalé 250 ml  víz 750 ml  piros paprika, őrölt 1 TK   1 TK

Egy lábasba beletesszük a savanyú káposztát, ráöntjük a káposzta levét és hozzáadjuk a vizet, paprikát és sót, majd felforraljuk.

2. 

gomba 100 g

A sampinyon gombát megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük. Hozzáadjuk a leveshez és 20 percig főzzük.

3. 

lencse konzerv 250 g

Belekeverjük a főtt lencsét.

4. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 170 g  finomliszt 30 g

Joghurtban lisztet keverünk el.

5. 

fokhagyma 2 gerezd

A habarást hozzáadjuk a leveshez együtt a préselt fokhagymával. Rövid ideig tovább főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés