szakacsreceptek.hu

Karácsonyi lencseleves káposztával és gombával

    

Egyszerűen elkészíthető karácsonyi leves, amely ízvilágában megtalálható az igazi savanyú káposzta és a friss gomba.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt30gramm
fokhagyma2gerezd
gomba100gramm
kovászos káposzta150gramm
lencse konzerv250gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom170gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
savanyú káposztalé250milliliter
1teáskanál
víz750milliliter

1. 

kovászos káposzta 150 gramm  savanyú káposztalé 250 milliliter  víz 750 milliliter  piros paprika, őrölt 1 teáskanál   1 teáskanál

Egy lábasba beletesszük a savanyú káposztát, ráöntjük a káposzta levét és hozzáadjuk a vizet, paprikát és sót, majd felforraljuk.

2. 

gomba 100 gramm

A sampinyon gombát megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük. Hozzáadjuk a leveshez és 20 percig főzzük.

3. 

lencse konzerv 250 gramm

Belekeverjük a főtt lencsét.

4. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 170 gramm  finomliszt 30 gramm

Joghurtban lisztet keverünk el.

5. 

fokhagyma 2 gerezd

A habarást hozzáadjuk a leveshez együtt a préselt fokhagymával. Rövid ideig tovább főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés