Póréhagyma felfújt sampinyon gombával és tofuval
Ízletes húsmentes étel póréhagymával és sampinyon gombával.
recept,recept fotó,gomba,póréhagyma,tyúk tojás,tofu, fehér,Húsnélküli ételek,,Vegetáriánus receptek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
gomba | 300 | gramm | |
olivaolaj | - | ||
piros paprika | 200 | gramm | |
póréhagyma | 400 | gramm | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
só | - | ||
tofu, fehér | 180 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1. A gomba elkészítése
A sampinyonokat egy csepp olajon letakarva kb. 7 percig pároljuk.
2. Póréhagyma elkészítése
póréhagyma 400 gramm
Ugyanabban a serpenyőben pároljuk a karikákra vágott póréhagymát (kb 3 db.).
3. A tészta elkészítése
tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • rétesliszt 150 gramm
Egy tálban felverjük a tojást, tejet és a lisztet.
4. Hozzávalók hozzáadása
piros paprika 200 gramm • tofu, fehér 180 gramm
A tésztába belekeverjük az apróra vágott piros paprikát, a kockákra vágott tofut, a párolt póréhagymát és a sampinyonokat.
5. Sütőformába öntés
Az egészet jól átkeverjük, sózzuk és beleöntjük egy kisebb sütőformába. kb 180°C-on 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!