Párolt káposzta tempeh-vel

Igénytelen recept a párolt káposztára tempeh -el, amely alkalmas köretként.grillezett zöldségekhez, grillezett sajthoz vagy akár főételként is.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,sült tempeh,Húsnélküli ételek,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
293 g
Adag energiatartalma
182 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Laktózmentes › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 184 | gramm kcal | |
ecet | 3 19 | evőkanál kcal | |
fehér bors, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
fehérkáposzta | 1400 406 | gramm kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
sült tempeh | 210 714 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal |
Recept
1. A káposzta felvágása
fehérkáposzta 1400 gramm
A fejes káposztáról eltávolítjuk a sérült leveleket, majd az egész fejet folyó víz alatt leöblítjük. A káposztát megszárítjuk, majd negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.

2.
víz 200 milliliter • só 2 teáskanál • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál
Az apróra vágott káposztát egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony lángon pároljuk 20 percig.

3.
burgonya 200 gramm
A puhuló káposztához adjunk finomra reszelt burgonyát. Jól keverjük bele a káposztába, és főzzük további 20 percig.



6.
finomliszt 1 evőkanál • víz 100 milliliter
A káposztát felöntjük vízzel, megszórjuk liszttel és jól elkeverjük. Időnként megkeverve még egy ideig főzzük , amíg sűrűbb állagot nem kap.

7.
ecet 3 evőkanál
A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.

8.
Hozzáadjuk a pirított hagymát, a tempehel ...

9.
... és jól keverjük össze.

Jó étvágyat!