Párolt káposzta tempeh-vel
![Párolt káposzta tempeh-vel](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001720/img_hu_4x3/parolt-kaposzta-tempeh-vel_00180.jpg)
Igénytelen recept a párolt káposztára tempeh -el, amely alkalmas köretként.grillezett zöldségekhez, grillezett sajthoz vagy akár főételként is.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,sült tempeh,Húsnélküli ételek,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Vegán receptek Vegetáriánus receptek Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös)
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 | gramm | |
ecet | 3 | evőkanál | |
fehér bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fehérkáposzta | 1400 | gramm | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
sült tempeh | 210 | gramm | |
víz | 300 | milliliter |
Recept
1. A káposzta felvágása
fehérkáposzta 1400 gramm
A fejes káposztáról eltávolítjuk a sérült leveleket, majd az egész fejet folyó víz alatt leöblítjük. A káposztát megszárítjuk, majd negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9148.jpg)
2.
víz 200 milliliter • só 2 teáskanál • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál
Az apróra vágott káposztát egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony lángon pároljuk 20 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9152.jpg)
3.
burgonya 200 gramm
A puhuló káposztához adjunk finomra reszelt burgonyát. Jól keverjük bele a káposztába, és főzzük további 20 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9153.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9159.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9161.jpg)
6.
finomliszt 1 evőkanál • víz 100 milliliter
A káposztát felöntjük vízzel, megszórjuk liszttel és jól elkeverjük. Időnként megkeverve még egy ideig főzzük , amíg sűrűbb állagot nem kap.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9163.jpg)
7.
ecet 3 evőkanál
A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9164.jpg)
8.
Hozzáadjuk a pirított hagymát, a tempehel ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9167.jpg)
9.
... és jól keverjük össze.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001720/small/IMG_9168.jpg)
Jó étvágyat!