szakacsreceptek.hu

Párolt káposzta tempeh-vel

Párolt káposzta tempeh-vel

    

Igénytelen recept a párolt káposztára tempeh -el, amely alkalmas köretként.grillezett zöldségekhez, grillezett sajthoz vagy akár főételként is.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. A káposzta felvágása

fehérkáposzta 1400 gramm

A fejes káposztáról eltávolítjuk a sérült leveleket, majd az egész fejet folyó víz alatt leöblítjük. A káposztát megszárítjuk, majd negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.

A káposzta felvágása

2. 

víz 200 milliliter   2 teáskanál  köménymag, őrölt ¼ teáskanál  fehér bors, őrölt ¼ teáskanál

Az apróra vágott káposztát egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony lángon pároljuk 20 percig.

3. 

burgonya 200 gramm

A puhuló káposztához adjunk finomra reszelt burgonyát. Jól keverjük bele a káposztába, és főzzük további 20 percig.

4. 

hagyma 150 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

sült tempeh 210 gramm

A hagymához adjuk hozzá a szeletelt tempeh -t, és aranybarnára sütjük.

6. 

finomliszt 1 evőkanál  víz 100 milliliter

A káposztát felöntjük vízzel, megszórjuk liszttel és jól elkeverjük. Időnként megkeverve még egy ideig főzzük , amíg sűrűbb állagot nem kap.

7. 

ecet 3 evőkanál

A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.

8. 

Hozzáadjuk a pirított hagymát, a tempehel ...

9. 

... és jól keverjük össze.

Jó étvágyat!

burgonya200gramm
ecet3evőkanál
fehér bors, őrölt¼teáskanál
fehérkáposzta1400gramm
finomliszt1evőkanál
hagyma150gramm
köménymag, őrölt¼teáskanál
2teáskanál
sült tempeh210gramm
víz300milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés