Rakott káposzta

Nagyon finom ebéd vagy vacsora vegetáriánusok részére. Burgonya körettel tálaljuk.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
18
Adag tömege
91 g
Adag energiatartalma
102 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›Hozzávalók
Hozzávalók
csicseriborsóliszt | 50 194 | gramm kcal | |
fehérkáposzta | 1250 363 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal |
Recept
1.
fehérkáposzta 1250 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A káposztát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, köményt, jól összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.




5.
Forró sütőbe rakjuk, letakarjuk és 200°C kb 20 percig sütjük. Ezután le vesszük a fedőt, és alacsonyabb fokon még további 20 percig sütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk és a káposztát még a sütőben hagyjuk további 20 percig. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!