Rakott káposzta
Nagyon finom ebéd vagy vacsora vegetáriánusok részére. Burgonya körettel tálaljuk.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csicseriborsóliszt | 50 | gramm | |
fehérkáposzta | 1250 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
1.
fehérkáposzta 1250 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A káposztát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, köményt, jól összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.
5.
Forró sütőbe rakjuk, letakarjuk és 200°C kb 20 percig sütjük. Ezután le vesszük a fedőt, és alacsonyabb fokon még további 20 percig sütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk és a káposztát még a sütőben hagyjuk további 20 percig. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!