RECEPTEK

Rakott káposzta

Rakott káposzta

Nagyon finom ebéd vagy vacsora vegetáriánusok részére. Burgonya körettel tálaljuk.

recept,recept fotó,fehérkáposzta,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csicseriborsóliszt50gramm
fehérkáposzta1250gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
köménymag, darált½teáskanál
napraforgó olaj100milliliter
1.5teáskanál
tyúk tojás4darab

 

Recept

1. 

fehérkáposzta 1250 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A káposztát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, köményt, jól összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.

2. 

tyúk tojás 4 darab

Hozzáadjuk a tojásokat...

3. 

csicseriborsóliszt 50 gramm

...és a lisztet.

4. 

napraforgó olaj 100 milliliter

Sütőedénybe olajat öntünk és rá helyezzük a káposztát.

5. 

Forró sütőbe rakjuk, letakarjuk és 200°C kb 20 percig sütjük. Ezután le vesszük a fedőt, és alacsonyabb fokon még további 20 percig sütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk és a káposztát még a sütőben hagyjuk további 20 percig. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés