szakacsreceptek.hu

Karácsonyi lencseleves

     

Nagyon finom és laktató karácsonyi lencseleves szilvával.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
aszalt szilva100gramm
citromlé0
ecet0
fekete bors, egész5darab
finomliszt50gramm
főzőtejszín200milliliter
hagyma120gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
lencse konzerv500gramm
nemes babérlevél3darab
sertészsír30gramm
1teáskanál
víz1.5liter

1. 

aszalt szilva 100 gramm

A szilvát felszeleteljük.

2. 

víz 1.5 liter   1 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, egész 5 darab  nemes babérlevél 3 darab

Beletesszük egy lábasba, vizet öntünk rá, hozzáadunk sót, borsot, köményt és babérlevelet. Felforraljuk és 5 percig főzzük.

3. 

hagyma 120 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk.

4. 

lencse konzerv 500 gramm

A leveshez hozzáadjuk a már megfőtt lencsét (konzerv lencsét lé nélkül). Hagyjuk főzni és elkészítjük közben a rántást.

5. 

finomliszt 50 gramm

A hagymához lisztet szórunk és megpirítjuk.

6. 

A liszthez hozzáadunk egy vagy két merő kanál lencselevest ( inkább a folyékony részét) és a főzzük a rántást tovább. Majd beleöntjük a levesbe és 3 - 4 percig állandó keverés mellet felforraljuk.

7. 

főzőtejszín 200 milliliter

A végen hozzáöntjük a tejfölt és felforraljuk.

8. 

citromlé  ecet

Tálaláskor mindenki saját íze szerint ízesítheti, például citrom lével vagy ecettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés