Karácsonyi lencseleves

Nagyon finom és laktató karácsonyi lencseleves szilvával.
recept,recept fotó,aszalt szilva,lencse konzerv,főzőtejszín,Levesek hüvelyesekből,Karácsony
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 100 271 | gramm kcal | |
citromlé | 0 ?? | kcal | |
ecet | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, egész | 5 ?? | darab kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 200 ?? | milliliter kcal | |
hagyma | 120 53 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 1 | teáskanál kcal | |
lencse konzerv | 500 385 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1.5 3315 | liter kcal |
Recept

2.
víz 1.5 liter • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, egész 5 darab • nemes babérlevél 3 darab
Beletesszük egy lábasba, vizet öntünk rá, hozzáadunk sót, borsot, köményt és babérlevelet. Felforraljuk és 5 percig főzzük.


4.
lencse konzerv 500 gramm
A leveshez hozzáadjuk a már megfőtt lencsét (konzerv lencsét lé nélkül). Hagyjuk főzni és elkészítjük közben a rántást.


6.
A liszthez hozzáadunk egy vagy két merő kanál lencselevest ( inkább a folyékony részét) és a főzzük a rántást tovább. Majd beleöntjük a levesbe és 3 - 4 percig állandó keverés mellet felforraljuk.


8.
Tálaláskor mindenki saját íze szerint ízesítheti, például citrom lével vagy ecettel.

Jó étvágyat!