szakacsreceptek.hu

Karácsonyi lencseleves

     

Nagyon finom és laktató karácsonyi lencseleves szilvával.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Aszalt szilva100gramm
Citromlé
Ecet
Fekete bors, egész5darab
Finomliszt50gramm
Főzőtejszín200milliliter
Hagyma120gramm
Köménymag, őrölt½teáskanál
Lencse konzerv500gramm
Nemes babérlevél3darab
Sertészsír30gramm
1teáskanál
Víz1.5liter

1. 

aszalt szilva 100 g

A szilvát felszeleteljük.

2. 

víz 1.5 l   1 TK  köménymag, őrölt ½ TK  fekete bors, egész 5 db  nemes babérlevél 3 db

Beletesszük egy lábasba, vizet öntünk rá, hozzáadunk sót, borsot, köményt és babérlevelet. Felforraljuk és 5 percig főzzük.

3. 

hagyma 120 g  sertészsír 30 g

A hagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk.

4. 

lencse konzerv 500 g

A leveshez hozzáadjuk a már megfőtt lencsét (konzerv lencsét lé nélkül). Hagyjuk főzni és elkészítjük közben a rántást.

5. 

finomliszt 50 g

A hagymához lisztet szórunk és megpirítjuk.

6. 

A liszthez hozzáadunk egy vagy két merő kanál lencselevest ( inkább a folyékony részét) és a főzzük a rántást tovább. Majd beleöntjük a levesbe és 3 - 4 percig állandó keverés mellet felforraljuk.

7. 

főzőtejszín 200 ml

A végen hozzáöntjük a tejfölt és felforraljuk.

8. 

citromlé  ecet

Tálaláskor mindenki saját íze szerint ízesítheti, például citrom lével vagy ecettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés