Frankfurti lencseleves
![Frankfurti lencseleves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001629/img_hu_4x3/frankfurti-lencseleves_00180.jpg)
Egy nagy lábas sűrű leves, amely teli van zöldséggel, burgonyával és frankfurti virslivel :) (ezért frankfurti lencseleves a neve)
recept,recept fotó,lencse konzerv,frankfurti virsli,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
finomliszt | 30 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
frankfurti virsli | 250 | ||
hagyma | 160 | gramm | |
lencse konzerv | 300 | gramm | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
répa | 250 | gramm | |
sertészsír | 40 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 1.5 | liter | |
víz | 300 | milliliter | |
zeller | 60 | gramm |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • sertészsír 20 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0408.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0411.jpg)
3.
répa 250 gramm • burgonya 500 gramm
A sárgarépát és a burgonyát megpucoljuk és megmossuk, majd apróra felszeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0414.jpg)
4.
A hagymához hozzáadjuk a zellert, sárgarépát,...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0417.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0419.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0420.jpg)
7.
lencse konzerv 300 gramm • frankfurti virsli 250
A lencséről leöntjük a vizet, a virslit vékonyabb karikákra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0429.jpg)
8.
Hozzáadjuk a leveshez és lassan főzzük, amíg elkészül a rántás.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0430.jpg)
9.
hagyma 80 gramm • sertészsír 20 gramm • finomliszt 30 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0432.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0434.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0436.jpg)
12.
Szétfőzzük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0438.jpg)
13.
...majd szűrőn át, belekeverjük a levesbe. Tovább főzzük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0440.jpg)
14.
fokhagyma 3 gerezd • majoránna 1 teáskanál • só
... majd ízesítjük préselt fokhagymával és majoránnával. Ízlés szerint sózhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001629/small/IMG_0442.jpg)
Jó étvágyat!