Lencse leves virslivel

Nagyon finom leves tízóraira. Friss péksüteménnyel fogyasztjuk.
recept,recept fotó,burgonya,piros paprika, őrölt,virsli, debreceni,lencse konzerv,Húslevesek
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
lencse konzerv | 500 385 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
virsli, debreceni | 6 ?? | darab kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal | |
víz | 3 0 | deciliter kcal |
Recept
1. A burgonya elkészítése
burgonya 400 gramm • víz 1.5 liter • só 2 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük. Sós vízben puhára főzzük.

2. Rántás elkészítése
hagyma 1 darab • napraforgó olaj 3 evőkanál • finomliszt 2 evőkanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • víz 3 deciliter
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, pár másodpercig pirítjuk és leöntjük vízzel. A rántást simára főzzük.

3.
virsli, debreceni 6 darab
A virslit karikákra vágjuk fel, mivel a debreceni virsli elég zsíros, száraz tepsiben sütjük meg.

4. Lencse
lencse konzerv 500 gramm
A száraz lencsét puhára főzzük, vagy használhatunk sterilizált konzerv lencsét is. Hozzáadjuk a burgonyához.

5.
A levesbe beletesszük az átszúrt rántást. Az egészet hagyjuk felforralni. Adhatunk hozzá ízlés szerint préselt fokhagymát, esetleg még egy kevés sót.

6.
A végen beleszórjuk a pirított virslit, összekeverjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!