szakacsreceptek.hu

Lencse leves virslivel

Lencse leves virslivel

    

Nagyon finom leves tízóraira. Friss péksüteménnyel fogyasztjuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. A burgonya elkészítése

burgonya 400 gramm  víz 1.5 liter   2 teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük. Sós vízben puhára főzzük.

A burgonya elkészítése

2. Rántás elkészítése

hagyma 1 darab  napraforgó olaj 3 evőkanál  finomliszt 2 evőkanál  piros paprika, őrölt 3 teáskanál  víz 3 deciliter

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, pár másodpercig pirítjuk és leöntjük vízzel. A rántást simára főzzük.

Rántás elkészítése

3. 

virsli, debreceni 6 darab

A virslit karikákra vágjuk fel, mivel a debreceni virsli elég zsíros, száraz tepsiben sütjük meg.

4. Lencse

lencse konzerv 500 gramm

A száraz lencsét puhára főzzük, vagy használhatunk sterilizált konzerv lencsét is. Hozzáadjuk a burgonyához.

Lencse

5. 

fokhagyma

A levesbe beletesszük az átszúrt rántást. Az egészet hagyjuk felforralni. Adhatunk hozzá ízlés szerint préselt fokhagymát, esetleg még egy kevés sót.

6. 

A végen beleszórjuk a pirított virslit, összekeverjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

burgonya400gramm
finomliszt2evőkanál
fokhagyma-
hagyma1darab
lencse konzerv500gramm
napraforgó olaj3evőkanál
piros paprika, őrölt3teáskanál
2teáskanál
virsli, debreceni6darab
víz1.5liter
víz3deciliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés