Sonkasaláta
Ünnepi sonkasaláta minden finomsággal Húsvétra!
recept,recept fotó,burgonya,sertés sonka,majonéz,Hússaláták,Gluténmentes
Hússaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 | gramm | |
csemege uborka | 100 | gramm | |
ecet | 1 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
majonéz | 200 | gramm | |
répa | 150 | gramm | |
sertés sonka | 400 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
víz | 2 | evőkanál | |
vöröshagyma | 50 | gramm | |
worcester szósz | 1 | evőkanál | |
zeller | 125 | gramm |
Recept
1.
répa 150 gramm • zeller 125 gramm
A sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
3.
vöröshagyma 50 gramm
A burgonyát, répát és a zellert apró kockákra vágjuk. Beleszórjuk egy tála, majd hozzáadunk apróra vágott hagymát.
6.
víz 2 evőkanál • ecet 1 evőkanál • worcester szósz 1 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
Az egészet jól összekeverjük...
8.
Legalább két órán át hűvös helyen állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat!