Sonkasaláta

Ünnepi sonkasaláta minden finomsággal Húsvétra!
recept,recept fotó,burgonya,sertés sonka,majonéz,Hússaláták,Gluténmentes
Hússaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
csemege uborka | 100 12 | gramm kcal | |
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
majonéz | 200 1360 | gramm kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
sertés sonka | 400 380 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 200 320 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 19 | evőkanál kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal | |
vöröshagyma | 50 20 | gramm kcal | |
worcester szósz | 1 12 | evőkanál kcal | |
zeller | 125 63 | gramm kcal |
Recept
1.
répa 150 gramm • zeller 125 gramm
A sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Megfőzzük és hagyjuk kihűlni.


3.
vöröshagyma 50 gramm
A burgonyát, répát és a zellert apró kockákra vágjuk. Beleszórjuk egy tála, majd hozzáadunk apróra vágott hagymát.



6.
víz 2 evőkanál • ecet 1 evőkanál • worcester szósz 1 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
Az egészet jól összekeverjük...


8.
Legalább két órán át hűvös helyen állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!