szakacsreceptek.hu

Sonkasaláta

    

Ünnepi sonkasaláta minden finomsággal Húsvétra!

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya300gramm
csemege uborka100gramm
ecet1evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
kristálycukor1teáskanál
majonéz200gramm
répa150gramm
sertés sonka400gramm
½teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
víz2evőkanál
vöröshagyma50gramm
worcester szósz1evőkanál
zeller125gramm

1. 

répa 150 gramm  zeller 125 gramm

A sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

2. 

burgonya 300 gramm

A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után meghámozzuk.

3. 

vöröshagyma 50 gramm

A burgonyát, répát és a zellert apró kockákra vágjuk. Beleszórjuk egy tála, majd hozzáadunk apróra vágott hagymát.

4. 

sertés sonka 400 gramm

A sonkát apróra vágjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez.

5. 

csemege uborka 100 gramm

Végül apróra vágott uborkát adunk hozzá.

6. 

víz 2 evőkanál  ecet 1 evőkanál  worcester szósz 1 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál

Az egészet jól összekeverjük...

7. 

majonéz 200 gramm  tejföl (14-18%) 200 gramm

...majd belekeverjük a tejfölt és a majonézt.

8. 

Legalább két órán át hűvös helyen állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés