szakacsreceptek.hu

Sonkasaláta

Ünnepi sonkasaláta minden finomsággal Húsvétra!

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya300gramm
Csemege uborka100gramm
Ecet1evőkanál
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Kristálycukor1teáskanál
Majonéz200gramm
Répa150gramm
Sertés sonka400gramm
½teáskanál
Tejföl (14-18%)200gramm
Teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
Víz2evőkanál
Vöröshagyma50gramm
Worcester szósz1evőkanál
Zeller125gramm

1. 

répa 150 g  zeller 125 g

A sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

2. 

burgonya 300 g

A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után meghámozzuk.

3. 

vöröshagyma 50 g

A burgonyát, répát és a zellert apró kockákra vágjuk. Beleszórjuk egy tála, majd hozzáadunk apróra vágott hagymát.

4. 

sertés sonka 400 g

A sonkát apróra vágjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez.

5. 

csemege uborka 100 g

Végül apróra vágott uborkát adunk hozzá.

6. 

víz 2 EK  ecet 1 EK  worcester szósz 1 EK  teljes zsírtartalmú mustár 1 EK   ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK  kristálycukor 1 TK

Az egészet jól összekeverjük...

7. 

majonéz 200 g  tejföl (14-18%) 200 g

...majd belekeverjük a tejfölt és a majonézt.

8. 

Legalább két órán át hűvös helyen állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés