RECEPTEK

Bográcsgulyás marhahúsból.

Bográcsgulyás marhahúsból.

Kb 8 liter finom, tiszta marhahúsból készült gulyásleves. A legkevesebb adag 12 személyre a legtöbb pedig 18. Ajánljuk 16 literes bográcsban főzni.

recept,recept fotó,hagyma,burgonya,marhahús ,piros paprika, őrölt,paradicsomszósz,Marhahús,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Marhahús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

4 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya500gramm
fekete bors, őrölt2teáskanál
fokhagyma30gramm
hagyma2kilogramm
köménymag, darált2teáskanál
marhahús 2.5kilogramm
paprika350gramm
paradicsomszósz500milliliter
piros paprika, őrölt4teáskanál
sertészsír125gramm
4teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
víz4.5liter

 

Recept

1. 

hagyma 2 kilogramm

A hagymát megpucoljuk és felvágjuk

2. 

paprika 350 gramm

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és csíkokra vágjuk.

3. 

fokhagyma 30 gramm

A fokhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

4. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát meghántjuk, egyet egészben hagyunk a többit pedig kockákra vágjuk.

5. 

marhahús  2.5 kilogramm

A húst megmossuk, kockákra vágjuk.

6. 

sertészsír 125 gramm

A bográcsba belerakjuk a zsírt, felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük, többszöri keverés mellet ( kb 30 percig ).

7. 

A hagymának puhának kell lennie, egészen kássásnak.

8. 

Hozzáadjuk a húst.

9. 

 4 teáskanál

Megsózzuk és addig kevergetjük amíg az összes hús kifehéredik ( 15 perc ).

10. 

víz 4.5 liter

Hozzáöntjük a vizet.Hozzáadjuk a lereszelt burgonyát ( azt amelyiket egészben hagytunk ).

11. 

...a többi burgonyát, fokhagymát...

12. 

...paprikát.

13. 

piros paprika, őrölt 4 teáskanál  köménymag, darált 2 teáskanál  fekete bors, őrölt 2 teáskanál

A fűszereket. Összekeverjük...

14. 

paradicsomszósz 500 milliliter  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál

...hozzáadjuk a ketchupot és a mustárt.

15. 

Fedő alatt letakarva főzzük amíg a hús puha nem lesz ( kb 3 óra ), szükség szerint kevergetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit