Bográcsgulyás marhahúsból.

Kb 8 liter finom, tiszta marhahúsból készült gulyásleves. A legkevesebb adag 12 személyre a legtöbb pedig 18. Ajánljuk 16 literes bográcsban főzni.
recept,recept fotó,hagyma,burgonya,marhahús ,piros paprika, őrölt,paradicsomszósz,Marhahús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 2 34 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 30 33 | gramm kcal | |
hagyma | 2 880 | kilogramm kcal | |
köménymag, darált | 2 34 | teáskanál kcal | |
marhahús | 2.5 3625 | kilogramm kcal | |
paprika | 350 56 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 500 340 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | 4 63 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 125 1120 | gramm kcal | |
só | 4 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 19 | evőkanál kcal | |
víz | 4.5 0 | liter kcal |
Recept



4.
burgonya 500 gramm
A burgonyát meghántjuk, egyet egészben hagyunk a többit pedig kockákra vágjuk.


6.
sertészsír 125 gramm
A bográcsba belerakjuk a zsírt, felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük, többszöri keverés mellet ( kb 30 percig ).

7.
A hagymának puhának kell lennie, egészen kássásnak.

8.
Hozzáadjuk a húst.


10.
víz 4.5 liter
Hozzáöntjük a vizet.Hozzáadjuk a lereszelt burgonyát ( azt amelyiket egészben hagytunk ).

11.
...a többi burgonyát, fokhagymát...

12.
...paprikát.

13.
piros paprika, őrölt 4 teáskanál • köménymag, darált 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 2 teáskanál
A fűszereket. Összekeverjük...

14.
paradicsomszósz 500 milliliter • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál
...hozzáadjuk a ketchupot és a mustárt.

15.
Fedő alatt letakarva főzzük amíg a hús puha nem lesz ( kb 3 óra ), szükség szerint kevergetjük.

Jó étvágyat!