Mákos golyócskák mézzel és pisztáciával
E recept szerint finom édes golyókat készíthet burgonyatésztából, tápláló mákos töltelékkel, dióval és ízletes mézzel.
recept,recept fotó,őrölt mák,pisztácia,méz ,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 900 | gramm | |
búzadara | 280 | gramm | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
méz | 6 | evőkanál | |
pisztácia | 90 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szilvalekvár | 80 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 120 | milliliter | |
őrölt mák | 200 | gramm |
Recept
2.
A krumplit lágyra lereszeljük.
4.
búzadara 280 gramm
Búzadarát adunk hozzá, és sűrű tésztát készítünk, amelyet fél órán át hidegben hagyunk állni.
5.
zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter • kristálycukor 60 gramm • őrölt mák 200 gramm
Forraljuk fel a tejet és a cukrot egy edényben. Öntsük hozzá a mákot és keverjük össze. Hagyjuk kihűlni.
6.
szilvalekvár 80 gramm
Keverjük a mákhoz a lekvárt, és formáljunk a masszából a tenyerünkkel golyókat. (kb. 2-2,5 cm átmérővel).
7.
A lisztel meghintett gyúródeszkán készítsünk a tésztából kis hengereket (4,5 cm vastag). Vágjuk fel a hengerekett kb. 1,5 cm vastag karikákra (35 darabra).
8.
Minden tésztadarabból hozzunk létre egy lepényt, helyezzünk a közepére a mákgolyót és csomagoljuk be. Majd forgassuk meg lisztben.
9.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, egy pici sót adunk hozzá és belerakjuk a golyókat. Miután a felszínre úsztak, meg 4-5 percig főzzük.
10.
A megfőtt golyókat szedjük ki óvatosan egy szűrő kanállal.
11. A golyócskák tálalása
pisztácia 90 gramm • méz 6 evőkanál
Minden adagot szórjunk meg sózatlan durván összetört pisztáciával, és öntsünk rá mézet
Jó étvágyat!