szakacsreceptek.hu

Mákos golyócskák mézzel és pisztáciával

Mákos golyócskák mézzel és pisztáciával

    

E recept szerint finom édes golyókat készíthet burgonyatésztából, tápláló mákos töltelékkel, dióval és ízletes mézzel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Édes ételek  

 

1. 

burgonya 900 gramm

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük, hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.

2. 

A krumplit lágyra lereszeljük.

3. 

tyúk tojás 2 darab   1 csipet

A burgonya masszához adjunk hozzá tojást és egy csipet sót.

4. 

búzadara 280 gramm

Búzadarát adunk hozzá, és sűrű tésztát készítünk, amelyet fél órán át hidegben hagyunk állni.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter  kristálycukor 60 gramm  őrölt mák 200 gramm

Forraljuk fel a tejet és a cukrot egy edényben. Öntsük hozzá a mákot és keverjük össze. Hagyjuk kihűlni.

6. 

szilvalekvár 80 gramm

Keverjük a mákhoz a lekvárt, és formáljunk a masszából a tenyerünkkel golyókat. (kb. 2-2,5 cm átmérővel).

7. 

rétesliszt

A lisztel meghintett gyúródeszkán készítsünk a tésztából kis hengereket (4,5 cm vastag). Vágjuk fel a hengerekett kb. 1,5 cm vastag karikákra (35 darabra).

8. 

Minden tésztadarabból hozzunk létre egy lepényt, helyezzünk a közepére a mákgolyót és csomagoljuk be. Majd forgassuk meg lisztben.

9. 

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, egy pici sót adunk hozzá és belerakjuk a golyókat. Miután a felszínre úsztak, meg 4-5 percig főzzük.

10. 

A megfőtt golyókat szedjük ki óvatosan egy szűrő kanállal.

11. A golyócskák tálalása

pisztácia 90 gramm  méz  6 evőkanál

Minden adagot szórjunk meg sózatlan durván összetört pisztáciával, és öntsünk rá mézet

A golyócskák tálalása

Jó étvágyat!

burgonya900gramm
búzadara280gramm
kristálycukor60gramm
méz 6evőkanál
pisztácia90gramm
rétesliszt-
szilvalekvár80gramm
1csipet
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%120milliliter
őrölt mák200gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés