RECEPTEK

Almás-diós és almás mákos rétes

Almás-diós és almás mákos rétes

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Egyszerű rétes elkészítése leveles tésztából.

recept,recept fotó,alma ,alma ,dió,őrölt mák,Rétesek,A magyar konyha receptjei

Rétesek

A magyar konyha receptjei

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

alma

1000

610

gramm

kcal

dió

100

674

gramm

kcal

fahéj, őrölt

1

13

teáskanál

kcal

kristálycukor

200

804

gramm

kcal

leveles tészta

800

3200

gramm

kcal

mazsola

100

284

gramm

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

tyúk tojás

0

??

kcal

zsemlemorzsa

2

112

evőkanál

kcal

őrölt mák

200

1082

gramm

kcal

 

Recept

1. Almás diós

leveles tészta 400 gramm  alma  500 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál

Az almát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és kisebb darabokra - vastagabb szeletekre vágjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán a leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és morzsával megszórjuk.

Az almát megpucoljuk, negyedekre vágjuk,...

2. 

mazsola 50 gramm  dió 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  kristálycukor 100 gramm

A mazsolát hideg vízben áztatjuk, a diót késsel apróra vágjuk. A tésztára rárakjuk a felvágott almát, fahéjjal megszórjuk, hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, diót és az egészet megszórjuk cukorral.

A mazsolát hideg vízben áztatjuk, a diót...

3. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát óvatosan összegöngyöljük, a széleit megnyomkodjuk. Vigyázunk, hogy a tészta el ne szakadjon, de jól és szorosan tartson. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Pálcika segítségével megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük.

A tésztát óvatosan összegöngyöljük, a...

4. 

A felszínt óvatosan bevágjuk, megjegyezve az egyes porciókat, és hogy legyen rés a párának, és ne repedjen meg a rétes, majd újra megkenjük tojással.

A felszínt óvatosan bevágjuk, megjegyezve az...

5. 

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 30 percig sütjük. Kész rétest meghintjük porcukorral és hűlni hagyjuk, csak ezután szeleteljük, és tálaljuk.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 30...

6. Almás-mákos

leveles tészta 400 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál  alma  500 gramm  mazsola 50 gramm  őrölt mák 200 gramm  kristálycukor 100 gramm  tyúk tojás

Az elkészítés módja megegyezik az almás-diós rétessel. Dió helyett azonban darált mákot használunk.

Az elkészítés módja megegyezik az almás-diós...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés