szakacsreceptek.hu

Almás-diós és almás mákos rétes

Egyszerű rétes elkészítése leveles tésztából.

 

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Alma 1000gramm
Dió100gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Kristálycukor200gramm
Leveles tészta800gramm
Mazsola100gramm
Tyúk tojás1darab
Tyúk tojás
Zsemlemorzsa2evőkanál
Őrölt mák200gramm

1. Almás diós

leveles tészta 400 g  alma  500 g  zsemlemorzsa 1 EK

Az almát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és kisebb darabokra - vastagabb szeletekre vágjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán a leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és morzsával megszórjuk.

Almás diós

2. 

mazsola 50 g  dió 100 g  fahéj, őrölt 1 TK  kristálycukor 100 g

A mazsolát hideg vízben áztatjuk, a diót késsel apróra vágjuk. A tésztára rárakjuk a felvágott almát, fahéjjal megszórjuk, hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, diót és az egészet megszórjuk cukorral.

3. 

tyúk tojás 1 db

A tésztát óvatosan összegöngyöljük, a széleit megnyomkodjuk. Vigyázunk, hogy a tészta el ne szakadjon, de jól és szorosan tartson. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Pálcika segítségével megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük.

4. 

A felszínt óvatosan bevágjuk, megjegyezve az egyes porciókat, és hogy legyen rés a párának, és ne repedjen meg a rétes, majd újra megkenjük tojással.

5. 

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 30 percig sütjük. Kész rétest meghintjük porcukorral és hűlni hagyjuk, csak ezután szeleteljük, és tálaljuk.

6. Almás-mákos

leveles tészta 400 g  zsemlemorzsa 1 EK  alma  500 g  mazsola 50 g  őrölt mák 200 g  kristálycukor 100 g  tyúk tojás

Az elkészítés módja megegyezik az almás-diós rétessel. Dió helyett azonban darált mákot használunk.

Almás-mákos

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés