szakacsreceptek.hu

Almás-diós és almás mákos rétes

     

Egyszerű rétes elkészítése leveles tésztából.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Alma 1000gramm
Dió100gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Kristálycukor200gramm
Leveles tészta800gramm
Mazsola100gramm
Tyúk tojás1darab
Tyúk tojás
Zsemlemorzsa2evőkanál
Őrölt mák200gramm

1. Almás diós

leveles tészta 400 g  alma  500 g  zsemlemorzsa 1 EK

Az almát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és kisebb darabokra - vastagabb szeletekre vágjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán a leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és morzsával megszórjuk.

Almás diós

2. 

mazsola 50 g  dió 100 g  fahéj, őrölt 1 TK  kristálycukor 100 g

A mazsolát hideg vízben áztatjuk, a diót késsel apróra vágjuk. A tésztára rárakjuk a felvágott almát, fahéjjal megszórjuk, hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, diót és az egészet megszórjuk cukorral.

3. 

tyúk tojás 1 db

A tésztát óvatosan összegöngyöljük, a széleit megnyomkodjuk. Vigyázunk, hogy a tészta el ne szakadjon, de jól és szorosan tartson. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Pálcika segítségével megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük.

4. 

A felszínt óvatosan bevágjuk, megjegyezve az egyes porciókat, és hogy legyen rés a párának, és ne repedjen meg a rétes, majd újra megkenjük tojással.

5. 

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 30 percig sütjük. Kész rétest meghintjük porcukorral és hűlni hagyjuk, csak ezután szeleteljük, és tálaljuk.

6. Almás-mákos

leveles tészta 400 g  zsemlemorzsa 1 EK  alma  500 g  mazsola 50 g  őrölt mák 200 g  kristálycukor 100 g  tyúk tojás

Az elkészítés módja megegyezik az almás-diós rétessel. Dió helyett azonban darált mákot használunk.

Almás-mákos

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés