szakacsreceptek.hu

Almás-diós és almás mákos rétes

Almás-diós és almás mákos rétes

    

Egyszerű rétes elkészítése leveles tésztából.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. Almás diós

leveles tészta 400 gramm  alma  500 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál

Az almát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és kisebb darabokra - vastagabb szeletekre vágjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán a leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és morzsával megszórjuk.

Almás diós

2. 

mazsola 50 gramm  dió 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  kristálycukor 100 gramm

A mazsolát hideg vízben áztatjuk, a diót késsel apróra vágjuk. A tésztára rárakjuk a felvágott almát, fahéjjal megszórjuk, hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, diót és az egészet megszórjuk cukorral.

3. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát óvatosan összegöngyöljük, a széleit megnyomkodjuk. Vigyázunk, hogy a tészta el ne szakadjon, de jól és szorosan tartson. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Pálcika segítségével megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük.

4. 

A felszínt óvatosan bevágjuk, megjegyezve az egyes porciókat, és hogy legyen rés a párának, és ne repedjen meg a rétes, majd újra megkenjük tojással.

5. 

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 30 percig sütjük. Kész rétest meghintjük porcukorral és hűlni hagyjuk, csak ezután szeleteljük, és tálaljuk.

6. Almás-mákos

leveles tészta 400 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál  alma  500 gramm  mazsola 50 gramm  őrölt mák 200 gramm  kristálycukor 100 gramm  tyúk tojás

Az elkészítés módja megegyezik az almás-diós rétessel. Dió helyett azonban darált mákot használunk.

Almás-mákos

Jó étvágyat!

alma 1000gramm
dió100gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor200gramm
leveles tészta800gramm
mazsola100gramm
tyúk tojás1darab
tyúk tojás-
zsemlemorzsa2evőkanál
őrölt mák200gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés