szakacsreceptek.hu

Almás szedres rétes

    

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

alma  1000 gramm  szeder 500 gramm

Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd vastagon lereszeljük. A szedret folyó víz alatt átmossuk egy szita segítségével.Amennyiben mirelit szedret használunk, úgy először kiolvasszuk, és leöntjük az esetleg keletkező felesleges vizet róla.

2. Tészta

leveles tészta 400 gramm  zsemlemorzsa 100 gramm

A leveles tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét kb. 40 x 30 cm méretre nyújtjuk. A tésztát megszórjuk az elkészített zsemlemorzsa felével.

Tészta

3. 

A zsemlemorzsára rárakjuk az elkészített alma és szeder felét.

4. 

kristálycukor 140 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  kukoricapehely (cornflakes) 100 gramm

A gyümölcsöt megszórjuk az elkészített cukor felével, 1 teáskanál fahéjjal és a kimért kukorica pehely felével.

5. 

tyúk tojás 2 darab  zabpehely  őrölt mák

A tésztát szorosan betekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik tésztát ugyanezen módon készítjük el. Mindkét betekert tésztát megkenünk felvert tojással és megszórjuk lágy zabpehellyel és mákkal. A rétest a tetejét átszurkáljuk villával.

6. 

Közepes hőfokon kb. 45 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés