szakacsreceptek.hu

Almás szedres rétes

     

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

alma  1000 g  szeder 500 g

Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd vastagon lereszeljük. A szedret folyó víz alatt átmossuk egy szita segítségével.Amennyiben mirelit szedret használunk, úgy először kiolvasszuk, és leöntjük az esetleg keletkező felesleges vizet róla.

2. Tészta

leveles tészta 400 g  zsemlemorzsa 100 g

A leveles tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét kb. 40 x 30 cm méretre nyújtjuk. A tésztát megszórjuk az elkészített zsemlemorzsa felével.

Tészta

3. 

A zsemlemorzsára rárakjuk az elkészített alma és szeder felét.

4. 

kristálycukor 140 g  fahéj, őrölt 2 TK  kukoricapehely (cornflakes) 100 g

A gyümölcsöt megszórjuk az elkészített cukor felével, 1 teáskanál fahéjjal és a kimért kukorica pehely felével.

5. 

tyúk tojás 2 db  zabpehely  őrölt mák

A tésztát szorosan betekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik tésztát ugyanezen módon készítjük el. Mindkét betekert tésztát megkenünk felvert tojással és megszórjuk lágy zabpehellyel és mákkal. A rétest a tetejét átszurkáljuk villával.

6. 

Közepes hőfokon kb. 45 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés