Almás szedres rétes

recept,recept fotó,alma ,szeder,Rétesek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Szeder ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1000 610 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 140 563 | gramm kcal | |
kukoricapehely (cornflakes) | 100 390 | gramm kcal | |
leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
szeder | 500 240 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zabpehely | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 100 373 | gramm kcal | |
őrölt mák | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
alma 1000 gramm • szeder 500 gramm
Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd vastagon lereszeljük. A szedret folyó víz alatt átmossuk egy szita segítségével.Amennyiben mirelit szedret használunk, úgy először kiolvasszuk, és leöntjük az esetleg keletkező felesleges vizet róla.

2. Tészta
leveles tészta 400 gramm • zsemlemorzsa 100 gramm
A leveles tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét kb. 40 x 30 cm méretre nyújtjuk. A tésztát megszórjuk az elkészített zsemlemorzsa felével.

3.
A zsemlemorzsára rárakjuk az elkészített alma és szeder felét.

4.
kristálycukor 140 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • kukoricapehely (cornflakes) 100 gramm
A gyümölcsöt megszórjuk az elkészített cukor felével, 1 teáskanál fahéjjal és a kimért kukorica pehely felével.

5.
tyúk tojás 2 darab • zabpehely • őrölt mák
A tésztát szorosan betekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik tésztát ugyanezen módon készítjük el. Mindkét betekert tésztát megkenünk felvert tojással és megszórjuk lágy zabpehellyel és mákkal. A rétest a tetejét átszurkáljuk villával.

6.
Közepes hőfokon kb. 45 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!