szakacsreceptek.hu

Diós szedres nyalánkság

    

Őszi sütés

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió, darált200gramm
kristálycukor150gramm
leveles tészta400gramm
porcukor30gramm
szeder250gramm

1. A dió és a szeder elkészítése

szeder 250 gramm  dió, darált 200 gramm

A frissen szedet vagy vásárolt szedret válogatjuk át és mossuk meg folyó víz alatt. A diót megőröljük.

A dió és a szeder elkészítése

2. A tészta elkészítése

leveles tészta 400 gramm  kristálycukor 150 gramm

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk egy lisztel meghintett gyúrólapon, kétszer olyan nagyra mint a sütőlapunk.A sütő lapra sütőpapírt helyezünk,majd rá helyezzük a tésztát úgy hogy az egyik fele még a gyúrólapon maradjon, de nem vágjuk félbe.

A tészta elkészítése

3. 

A tésztára ami a sütőlapon van, egyenletesen rá rakjuk a szedreket, megszórjuk az őrölt dióval és kristálycukorral.

4. 

Majd az egészet letakarjuk a tészta másik felével ami még a gyúrólapon van és a széleit jól összenyomjuk. A tészta tetejét még óvatosan megszurkálhatjuk egy villával.

5. Sütés

porcukor 30 gramm

Előmelegített sütőben sütjük közepes hőfokon, kb 25 percig.A még meleg sütemény meghintjük porcukorral.

Sütés

6. Tálalás

Miután kihűlt felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés