Diós szedres nyalánkság
![Diós szedres nyalánkság](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000144/img_hu_4x3/dios-szedres-nyalanksag_00180.jpg)
Őszi sütés
recept,recept fotó,szeder,dió, darált,Rétesek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 200 | gramm | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
porcukor | 30 | gramm | |
szeder | 250 | gramm |
Recept
1. A dió és a szeder elkészítése
szeder 250 gramm • dió, darált 200 gramm
A frissen szedet vagy vásárolt szedret válogatjuk át és mossuk meg folyó víz alatt. A diót megőröljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000144/small/1.jpg)
2. A tészta elkészítése
leveles tészta 400 gramm • kristálycukor 150 gramm
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk egy lisztel meghintett gyúrólapon, kétszer olyan nagyra mint a sütőlapunk.A sütő lapra sütőpapírt helyezünk,majd rá helyezzük a tésztát úgy hogy az egyik fele még a gyúrólapon maradjon, de nem vágjuk félbe.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000144/small/2.jpg)
3.
A tésztára ami a sütőlapon van, egyenletesen rá rakjuk a szedreket, megszórjuk az őrölt dióval és kristálycukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000144/small/3.jpg)
4.
Majd az egészet letakarjuk a tészta másik felével ami még a gyúrólapon van és a széleit jól összenyomjuk. A tészta tetejét még óvatosan megszurkálhatjuk egy villával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000144/small/4.jpg)
5. Sütés
porcukor 30 gramm
Előmelegített sütőben sütjük közepes hőfokon, kb 25 percig.A még meleg sütemény meghintjük porcukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000144/small/5.jpg)
6. Tálalás
Miután kihűlt felszeleteljük.
Jó étvágyat!