Diós szedres nyalánkság
Őszi sütés
recept,recept fotó,szeder,dió, darált,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 200 | gramm | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
porcukor | 30 | gramm | |
szeder | 250 | gramm |
Recept
1. A dió és a szeder elkészítése
szeder 250 gramm • dió, darált 200 gramm
A frissen szedet vagy vásárolt szedret válogatjuk át és mossuk meg folyó víz alatt. A diót megőröljük.
2. A tészta elkészítése
leveles tészta 400 gramm • kristálycukor 150 gramm
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk egy lisztel meghintett gyúrólapon, kétszer olyan nagyra mint a sütőlapunk.A sütő lapra sütőpapírt helyezünk,majd rá helyezzük a tésztát úgy hogy az egyik fele még a gyúrólapon maradjon, de nem vágjuk félbe.
3.
A tésztára ami a sütőlapon van, egyenletesen rá rakjuk a szedreket, megszórjuk az őrölt dióval és kristálycukorral.
4.
Majd az egészet letakarjuk a tészta másik felével ami még a gyúrólapon van és a széleit jól összenyomjuk. A tészta tetejét még óvatosan megszurkálhatjuk egy villával.
5. Sütés
porcukor 30 gramm
Előmelegített sütőben sütjük közepes hőfokon, kb 25 percig.A még meleg sütemény meghintjük porcukorral.
6. Tálalás
Miután kihűlt felszeleteljük.
Jó étvágyat!