RECEPTEK

Diós - túrós

Diós - túrós

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Nagyon finom sütemény teli dióval és túróval. Biztosan ízleni fog nyáron és télen is egyaránt.

recept,recept fotó,dió, darált,lágy túró,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Adag tömege

199 g

Adag energiatartalma

548 kcal

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt

300

1047

gramm

kcal

dió, darált

300

2022

gramm

kcal

lágy túró

1500

1530

gramm

kcal

porcukor

460

1785

gramm

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

250

1835

gramm

kcal

 

Recept

1. 

darás liszt 300 gramm  dió, darált 300 gramm  porcukor 150 gramm  vaj 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  sütőpor 1 teáskanál

Egy tálba lisztet öntünk, hozzáadjuk a diót,cukrot,vajat, tojást és a sütőport.

Egy tálba lisztet öntünk, hozzáadjuk a...

2. 

A tésztát kidolgozzuk.

A tésztát kidolgozzuk....

3. 

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és...

4. 

A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk 34x38 cm.

A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk 34x38...

5. 

A papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra.

A papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra....

6. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 160 gramm

A tojássárgákat cukorral habosra keverjük.

A tojássárgákat cukorral habosra keverjük....

7. 

lágy túró 1500 gramm

Hozzáadjuk a túrót és összekeverjük.

Hozzáadjuk a túrót és összekeverjük....

8. 

A túrótölteléket a diós tésztára rakjuk...

A túrótölteléket a diós tésztára rakjuk......

9. 

...és egyenletesen elosztjuk. 170 fokon sütjük 30 percig.

...és egyenletesen elosztjuk. 170 fokon sütjük...

10. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

11. 

porcukor 150 gramm

A habhoz hozzáadjuk a cukrot.

A habhoz hozzáadjuk a cukrot....

12. 

Az édes habot rákenjük a sütemény tetejére.

Az édes habot rákenjük a sütemény tetejére....

13. 

És visszahelyezzük a sütőbbe további 10 percre.

És visszahelyezzük a sütőbbe további 10...

14. 

Hagyjuk kihűlni és csak ez után szeleteljük fel, ha a sütemény teteje megkeményedik. A legjobb ha egy éjszakán keresztül a hűtőben hagyjuk.

Hagyjuk kihűlni és csak ez után szeleteljük...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés