Diós - túrós
Nagyon finom sütemény teli dióval és túróval. Biztosan ízleni fog nyáron és télen is egyaránt.
recept,recept fotó,dió, darált,lágy túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 300 | gramm | |
dió, darált | 300 | gramm | |
lágy túró | 1500 | gramm | |
porcukor | 460 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1.
darás liszt 300 gramm • dió, darált 300 gramm • porcukor 150 gramm • vaj 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • sütőpor 1 teáskanál
Egy tálba lisztet öntünk, hozzáadjuk a diót,cukrot,vajat, tojást és a sütőport.
2.
A tésztát kidolgozzuk.
3.
A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.
4.
A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk 34x38 cm.
5.
A papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra.
8.
A túrótölteléket a diós tésztára rakjuk...
9.
...és egyenletesen elosztjuk. 170 fokon sütjük 30 percig.
12.
Az édes habot rákenjük a sütemény tetejére.
13.
És visszahelyezzük a sütőbbe további 10 percre.
14.
Hagyjuk kihűlni és csak ez után szeleteljük fel, ha a sütemény teteje megkeményedik. A legjobb ha egy éjszakán keresztül a hűtőben hagyjuk.
Jó étvágyat!