szakacsreceptek.hu

Diós - túrós

    

Nagyon finom sütemény teli dióval és túróval. Biztosan ízleni fog nyáron és télen is egyaránt.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
darás liszt300gramm
dió, darált300gramm
lágy túró1500gramm
porcukor460gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
tyúk tojás1darab
vaj250gramm

1. 

darás liszt 300 gramm  dió, darált 300 gramm  porcukor 150 gramm  vaj 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  sütőpor 1 teáskanál

Egy tálba lisztet öntünk, hozzáadjuk a diót,cukrot,vajat, tojást és a sütőport.

2. 

A tésztát kidolgozzuk.

3. 

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

4. 

A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk 34x38 cm.

5. 

A papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra.

6. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 160 gramm

A tojássárgákat cukorral habosra keverjük.

7. 

lágy túró 1500 gramm

Hozzáadjuk a túrót és összekeverjük.

8. 

A túrótölteléket a diós tésztára rakjuk...

9. 

...és egyenletesen elosztjuk. 170 fokon sütjük 30 percig.

10. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

11. 

porcukor 150 gramm

A habhoz hozzáadjuk a cukrot.

12. 

Az édes habot rákenjük a sütemény tetejére.

13. 

És visszahelyezzük a sütőbbe további 10 percre.

14. 

Hagyjuk kihűlni és csak ez után szeleteljük fel, ha a sütemény teteje megkeményedik. A legjobb ha egy éjszakán keresztül a hűtőben hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés