RECEPTEK

Diós - túrós

Diós - túrós

Nagyon finom sütemény teli dióval és túróval. Biztosan ízleni fog nyáron és télen is egyaránt.

recept,recept fotó,dió, darált,lágy túró,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt300gramm
dió, darált300gramm
lágy túró1500gramm
porcukor460gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
tyúk tojás1darab
vaj250gramm

 

Recept

1. 

darás liszt 300 gramm  dió, darált 300 gramm  porcukor 150 gramm  vaj 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  sütőpor 1 teáskanál

Egy tálba lisztet öntünk, hozzáadjuk a diót,cukrot,vajat, tojást és a sütőport.

2. 

A tésztát kidolgozzuk.

3. 

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

4. 

A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk 34x38 cm.

5. 

A papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra.

6. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 160 gramm

A tojássárgákat cukorral habosra keverjük.

7. 

lágy túró 1500 gramm

Hozzáadjuk a túrót és összekeverjük.

8. 

A túrótölteléket a diós tésztára rakjuk...

9. 

...és egyenletesen elosztjuk. 170 fokon sütjük 30 percig.

10. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

11. 

porcukor 150 gramm

A habhoz hozzáadjuk a cukrot.

12. 

Az édes habot rákenjük a sütemény tetejére.

13. 

És visszahelyezzük a sütőbbe további 10 percre.

14. 

Hagyjuk kihűlni és csak ez után szeleteljük fel, ha a sütemény teteje megkeményedik. A legjobb ha egy éjszakán keresztül a hűtőben hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés