Diós - túrós

Nagyon finom sütemény teli dióval és túróval. Biztosan ízleni fog nyáron és télen is egyaránt.
recept,recept fotó,dió, darált,lágy túró,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
16
Adag tömege
199 g
Adag energiatartalma
548 kcal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 300 1047 | gramm kcal | |
dió, darált | 300 2022 | gramm kcal | |
lágy túró | 1500 1530 | gramm kcal | |
porcukor | 460 1785 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal |
Recept
1.
darás liszt 300 gramm • dió, darált 300 gramm • porcukor 150 gramm • vaj 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • sütőpor 1 teáskanál
Egy tálba lisztet öntünk, hozzáadjuk a diót,cukrot,vajat, tojást és a sütőport.

2.
A tésztát kidolgozzuk.

3.
A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

4.
A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk 34x38 cm.

5.
A papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra.



8.
A túrótölteléket a diós tésztára rakjuk...

9.
...és egyenletesen elosztjuk. 170 fokon sütjük 30 percig.



12.
Az édes habot rákenjük a sütemény tetejére.

13.
És visszahelyezzük a sütőbbe további 10 percre.

14.
Hagyjuk kihűlni és csak ez után szeleteljük fel, ha a sütemény teteje megkeményedik. A legjobb ha egy éjszakán keresztül a hűtőben hagyjuk.

Jó étvágyat!