Pozsonyi kifli nem kelt tésztából

Kedvelt péksütemény kelesztés nélkül.
recept,recept fotó,dió, darált,őrölt mák,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
48 g
Adag energiatartalma
257 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
finomliszt | 350 1215 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 70 282 | gramm kcal | |
margarin | 250 2158 | gramm kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 1 24 | evőkanál kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
víz | 0.005 0 | liter kcal | |
őrölt mák | 100 541 | gramm kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
margarin 250 gramm • finomliszt 350 gramm • tojássárgája 2 darab • tejföl (14-18%) 1 evőkanál • kristálycukor 2 evőkanál • só ¼ teáskanál
Az összes hozzávalóból lágy tésztát készítünk.

2.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.

3.
A tésztából kis négyzeteket vágunk ki, majd mindegyikre egy kis tölteléket helyezünk.

4.
A töltelékes négyzetekből kis kifliket formálunk.

5. Sütés
A kifliket megkenjük olvasztott vajjal majd tojássárgájával, hogy szép arany színű legyen. Zsiradékkal kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

6. Töltelék elkészítése
dió, darált 100 gramm • őrölt mák 100 gramm • kristálycukor 70 gramm • víz 0.005 liter
Egy bögrébe vizet és cukrot teszünk, majd felforraljuk és darált diót vagy mákot szórunk bele, illetve egy kanál lekvárt. A töltelék lehet túró mazsolával is.

7.
A kész kifliket megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!