RECEPTEK

Pozsonyi kifli nem kelt tésztából

Pozsonyi kifli nem kelt tésztából

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kedvelt péksütemény kelesztés nélkül.

recept,recept fotó,dió, darált,őrölt mák,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Adag tömege

48 g

Adag energiatartalma

257 kcal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált

100

674

gramm

kcal

finomliszt

350

1215

gramm

kcal

kristálycukor

2

121

evőkanál

kcal

kristálycukor

70

282

gramm

kcal

margarin

250

2158

gramm

kcal

¼

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

1

24

evőkanál

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

víz

0.005

0

liter

kcal

őrölt mák

100

541

gramm

kcal

 

Recept

1. Tészta elkészítése

margarin 250 gramm  finomliszt 350 gramm  tojássárgája 2 darab  tejföl (14-18%) 1 evőkanál  kristálycukor 2 evőkanál   ¼ teáskanál

Az összes hozzávalóból lágy tésztát készítünk.

Az összes hozzávalóból lágy tésztát...

2. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb....

3. 

A tésztából kis négyzeteket vágunk ki, majd mindegyikre egy kis tölteléket helyezünk.

A tésztából kis négyzeteket vágunk ki, majd...

4. 

A töltelékes négyzetekből kis kifliket formálunk.

A töltelékes négyzetekből kis kifliket...

5. Sütés

A kifliket megkenjük olvasztott vajjal majd tojássárgájával, hogy szép arany színű legyen. Zsiradékkal kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

A kifliket megkenjük olvasztott vajjal majd...

6. Töltelék elkészítése

dió, darált 100 gramm  őrölt mák 100 gramm  kristálycukor 70 gramm  víz 0.005 liter

Egy bögrébe vizet és cukrot teszünk, majd felforraljuk és darált diót vagy mákot szórunk bele, illetve egy kanál lekvárt. A töltelék lehet túró mazsolával is.

Egy bögrébe vizet és cukrot teszünk, majd...

7. 

A kész kifliket megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk.

A kész kifliket megszórjuk porcukorral és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés