szakacsreceptek.hu

Pozsonyi kifli nem kelt tésztából

Pozsonyi kifli nem kelt tésztából

    

Kedvelt péksütemény kelesztés nélkül.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Kalácsok  

 

1. Tészta elkészítése

margarin 250 gramm  finomliszt 350 gramm  tojássárgája 2 darab  tejföl (14-18%) 1 evőkanál  kristálycukor 2 evőkanál   ¼ teáskanál

Az összes hozzávalóból lágy tésztát készítünk.

Tészta elkészítése

2. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.

3. 

A tésztából kis négyzeteket vágunk ki, majd mindegyikre egy kis tölteléket helyezünk.

4. 

A töltelékes négyzetekből kis kifliket formálunk.

5. Sütés

A kifliket megkenjük olvasztott vajjal majd tojássárgájával, hogy szép arany színű legyen. Zsiradékkal kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

Sütés

6. Töltelék elkészítése

dió, darált 100 gramm  őrölt mák 100 gramm  kristálycukor 70 gramm  víz 0.005 liter

Egy bögrébe vizet és cukrot teszünk, majd felforraljuk és darált diót vagy mákot szórunk bele, illetve egy kanál lekvárt. A töltelék lehet túró mazsolával is.

Töltelék elkészítése

7. 

A kész kifliket megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

dió, darált100gramm
finomliszt350gramm
kristálycukor2evőkanál
kristálycukor70gramm
margarin250gramm
¼teáskanál
tejföl (14-18%)1evőkanál
tojássárgája2darab
víz0.005liter
őrölt mák100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés