szakacsreceptek.hu

Babgulyás

Babgulyás

    

Finom sűrű gulyás leves. Kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 300 gramm  sertészsír 40 gramm

Az apróra vágott hagymás zsíron megpirítjuk.

2. 

zöld paprika 150 gramm

Hozzáadjuk a megmosott és csíkokra vágott paprikát. Puhára pároljuk.

3. 

sertéslapocka 400 gramm

A húst megmossuk, kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a paprikás hagymás alaphoz.

4. 

 2 teáskanál  gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál

Sózzuk, borsozzuk, és kevergetjük....

5. 

víz 500 milliliter

... majd felöntjük vízzel. Lefedve főzzük 35-40 percig, néha megkeverjük.

6. 

burgonya 200 gramm

A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra szeleteljük.

7. 

paradicsom 400 gramm  fokhagyma 2 gerezd

A paradicsomot leöntjük forró vízzel és egy kicsit állni hagyjuk, ezután kivesszük a vízből és meghámozzuk.A fokhagymát megpucoljuk.

8. 

A krumplit és a paradicsomot hozzáadjuk a már majdnem megfőtt húshoz. Megkeverjük és addig főzzük amíg a krumpli megpuhul.

9. 

bab konzerv 250 gramm

A gulyáshoz hozzáadjuk a leszűrt babot...

10. 

...és a préselt fokhagymát. Felforraljuk és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

bab konzerv250gramm
burgonya200gramm
fokhagyma2gerezd
gulyás fűszerkeverék2teáskanál
hagyma300gramm
paradicsom400gramm
sertéslapocka400gramm
sertészsír40gramm
2teáskanál
víz500milliliter
zöld paprika150gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés