szakacsreceptek.hu

Babgulyás

    

Finom sűrű gulyás leves. Kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
bab konzerv250gramm
burgonya200gramm
fokhagyma2gerezd
gulyás fűszerkeverék2teáskanál
hagyma300gramm
paradicsom400gramm
sertéslapocka400gramm
sertészsír40gramm
2teáskanál
víz500milliliter
zöld paprika150gramm

1. 

hagyma 300 gramm  sertészsír 40 gramm

Az apróra vágott hagymás zsíron megpirítjuk.

2. 

zöld paprika 150 gramm

Hozzáadjuk a megmosott és csíkokra vágott paprikát. Puhára pároljuk.

3. 

sertéslapocka 400 gramm

A húst megmossuk, kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a paprikás hagymás alaphoz.

4. 

 2 teáskanál  gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál

Sózzuk, borsozzuk, és kevergetjük....

5. 

víz 500 milliliter

... majd felöntjük vízzel. Lefedve főzzük 35-40 percig, néha megkeverjük.

6. 

burgonya 200 gramm

A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra szeleteljük.

7. 

paradicsom 400 gramm  fokhagyma 2 gerezd

A paradicsomot leöntjük forró vízzel és egy kicsit állni hagyjuk, ezután kivesszük a vízből és meghámozzuk.A fokhagymát megpucoljuk.

8. 

A krumplit és a paradicsomot hozzáadjuk a már majdnem megfőtt húshoz. Megkeverjük és addig főzzük amíg a krumpli megpuhul.

9. 

bab konzerv 250 gramm

A gulyáshoz hozzáadjuk a leszűrt babot...

10. 

...és a préselt fokhagymát. Felforraljuk és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés