RECEPTEK

Házi sertés sonka olajbogyóval

Házi sertés sonka olajbogyóval

Minőségi házi sonka finom olívabogyó ízzel. A megadott összetevői mennyiségből körülbelül 1/2 kg sonkát kapunk.

recept,recept fotó,sertéslapocka,olivabogyó paprikával,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt¼teáskanál
nádcukor½teáskanál
olivabogyó paprikával30gramm
sertéslapocka650gramm
½teáskanál
víz75milliliter

 

Recept

1. 

sertéslapocka 650 gramm

Megmossuk a sertéshúst, és nagyobb darabokra vágjuk.

2. 

A hús 1/3-át elektromos aprítóban vagy apróra vágjuk vagy ledaráljuk.

3. 

olivabogyó paprikával 30 gramm

Kis karikákra vágjuk fel az olajbogyót. Hozzáadjuk a darált húst az olajbogyóval együtt a felszeletelt húshoz, összekeverjük.

4. 

víz 75 milliliter  nádcukor ½ teáskanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Oldjuk fel a sót, a cukrot és a fűszereket vízben. Öntsük a húsra a páclét, és kevergessük néhány percig.

5. 

Helyezzünk a sonkakészítőbe egy sonka vagy disznósajt készítő zacskót. Az elkészített húskeveréket tegyük a zacskóba, és nyomjuk össze, amennyire csak lehetséges. Zárjuk le a jól préselt húst a sonkafőzőben a nyomódugattyúval (a sonkafőző része), és 24 órára tegyük az edényt a hűtőszekrénybe.

6. 

Főzzük a sonkát 2 órán át 80 ° C-os vízben. A víz nem forrhat, és körülbelül 1,5 cm-re kell legyen a sonkafőző felső széle alatt.

7. 

Ez idő után a sonkafőzőt vegyük ki és hagyjuk jól kihűlni. A gyorsabb lehűlés érdekében hideg vízbe meríthetjük, de nem teljesen egészbe, hogy a víz ne kerüljön be. Nyissuk ki a nyomódugattyút,...

8. 

...öntsük ki a keletkezett húslevest, és a főtt sonkát borítsuk ki az edényből. tartályból. Távolítjuk el műanyag zacskót és vágjuk fel a sonkát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit