szakacsreceptek.hu

Sertés kockák zöldséges - tejfölös mártásban

Sertés kockák zöldséges - tejfölös mártásban

    

Tésztával vagy knédlivel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet2evőkanál
fekete bors, őrölt-
főzőtejszín200milliliter
hagyma100gramm
kristálycukor1teáskanál
napraforgó olaj30milliliter
nemes babérlevél2darab
petrezselyem100gramm
piros paprika, őrölt½teáskanál
répa250gramm
sertéslapocka500gramm
1teáskanál
víz½liter

1. 

hagyma 100 gramm  petrezselyem 100 gramm  répa 250 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk fel. Olajon 10 percig pirítjuk.

2. 

sertéslapocka 500 gramm   1 teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt  nemes babérlevél 2 darab

A húst megmossuk, kockákra szeleteljük fel és a zöldséghez hozzáadjuk. Hozzáadjuk a sót, paprikát, borsot és a babérlevelet. A hús a zöldséggel együtt egy rövid ideig pirítjuk, összekeverjük...

3. 

víz ½ liter  kristálycukor 1 teáskanál  ecet 2 evőkanál

...és vizet öntünk alá, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Letakarva pároljuk amíg a hús puha nem lesz.

4. 

Miután megfőtt a hús, kiszedjük a zöldséget és botmixer segítségével turmixoljuk ki.

5. 

A mártáshoz hozzáadjuk a húst és az egészet felforraljuk...

6. 

főzőtejszín 200 milliliter

....hozzáadjuk a tejfölt és forrni hagyjuk.

7. Tálalás

knédlivel.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés