Sertés kockák zöldséges - tejfölös mártásban

Tésztával vagy knédlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,répa,sertéslapocka,főzőtejszín,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 13 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
főzőtejszín | 200 320 | milliliter kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
petrezselyem | 100 63 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
répa | 250 113 | gramm kcal | |
sertéslapocka | 500 1490 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • petrezselyem 100 gramm • répa 250 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk fel. Olajon 10 percig pirítjuk.

2.
sertéslapocka 500 gramm • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt • nemes babérlevél 2 darab
A húst megmossuk, kockákra szeleteljük fel és a zöldséghez hozzáadjuk. Hozzáadjuk a sót, paprikát, borsot és a babérlevelet. A hús a zöldséggel együtt egy rövid ideig pirítjuk, összekeverjük...

3.
víz ½ liter • kristálycukor 1 teáskanál • ecet 2 evőkanál
...és vizet öntünk alá, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Letakarva pároljuk amíg a hús puha nem lesz.

4.
Miután megfőtt a hús, kiszedjük a zöldséget és botmixer segítségével turmixoljuk ki.
5.
A mártáshoz hozzáadjuk a húst és az egészet felforraljuk...


7. Tálalás
knédlivel.

Jó étvágyat!