Sertés kockák zöldséges - tejfölös mártásban
Tésztával vagy knédlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,répa,sertéslapocka,főzőtejszín,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
hagyma | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
petrezselyem | 100 | gramm | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
répa | 250 | gramm | |
sertéslapocka | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | ½ | liter |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • petrezselyem 100 gramm • répa 250 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk fel. Olajon 10 percig pirítjuk.

2.
sertéslapocka 500 gramm • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt • nemes babérlevél 2 darab
A húst megmossuk, kockákra szeleteljük fel és a zöldséghez hozzáadjuk. Hozzáadjuk a sót, paprikát, borsot és a babérlevelet. A hús a zöldséggel együtt egy rövid ideig pirítjuk, összekeverjük...

3.
víz ½ liter • kristálycukor 1 teáskanál • ecet 2 evőkanál
...és vizet öntünk alá, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Letakarva pároljuk amíg a hús puha nem lesz.

4.
Miután megfőtt a hús, kiszedjük a zöldséget és botmixer segítségével turmixoljuk ki.
5.
A mártáshoz hozzáadjuk a húst és az egészet felforraljuk...


7. Tálalás
knédlivel.

Jó étvágyat!