Sertés-marhahús fasírt tojással
Nagy, vegyes töltött fasírozott.
recept,recept fotó,tyúk tojás,tyúk tojás,sertéslapocka,marhalapocka,Sertéshús,Marhahús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
kifli | 4 | darab | |
marhalapocka | 800 | gramm | |
sertéslapocka | 800 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 10 | darab | |
zsemlemorzsa | - |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab
A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.
2.
sertéslapocka 800 gramm • marhalapocka 800 gramm • kifli 4 darab
A húst és a kifliket ledaráljuk.
3.
hagyma 150 gramm • fokhagyma 4 gerezd • tyúk tojás 4 darab • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és préselt fokhagymával együtt a húshoz. Sózzuk, fűszerezzük és adjunk hozzá 4 tojást.
4.
Kézzel alaposan összekeverjük.
5.
Öntsünk megfelelő mennyiségű zsemlemorzsát egy vágó deszkára. A húskeveréket egy 40x25 cm-es téglalap alakú deszkára terítjük szét. A tojásokat középre rakjuk szét és tekerjük be.
6.
A fasírozottat a deszka szélére gurítjuk és...
8.
Fedjük le és süssük 200 ° C-on 45 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük még 30 percig 180 ° C-on.
Jó étvágyat!