Sertés-marhahús fasírt tojással
![Sertés-marhahús fasírt tojással](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002083/img_hu_4x3/sertes-marhahus-fasirt-tojassal_00180.jpg)
Nagy, vegyes töltött fasírozott.
recept,recept fotó,tyúk tojás,tyúk tojás,sertéslapocka,marhalapocka,Sertéshús,Marhahús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
kifli | 4 | darab | |
marhalapocka | 800 | gramm | |
sertéslapocka | 800 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 10 | darab | |
zsemlemorzsa | - |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab
A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0401.jpg)
2.
sertéslapocka 800 gramm • marhalapocka 800 gramm • kifli 4 darab
A húst és a kifliket ledaráljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0392.jpg)
3.
hagyma 150 gramm • fokhagyma 4 gerezd • tyúk tojás 4 darab • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és préselt fokhagymával együtt a húshoz. Sózzuk, fűszerezzük és adjunk hozzá 4 tojást.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0397.jpg)
4.
Kézzel alaposan összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0403.jpg)
5.
Öntsünk megfelelő mennyiségű zsemlemorzsát egy vágó deszkára. A húskeveréket egy 40x25 cm-es téglalap alakú deszkára terítjük szét. A tojásokat középre rakjuk szét és tekerjük be.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0408.jpg)
6.
A fasírozottat a deszka szélére gurítjuk és...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0412.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0414.jpg)
8.
Fedjük le és süssük 200 ° C-on 45 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük még 30 percig 180 ° C-on.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002083/small/IMG_0433.jpg)
Jó étvágyat!