szakacsreceptek.hu

Sertés-marhahús fasírt tojással

Sertés-marhahús fasírt tojással

    

Nagy, vegyes töltött fasírozott.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sertéshús  Marhahús  

 

1. 

tyúk tojás 6 darab

A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.

2. 

sertéslapocka 800 gramm  marhalapocka 800 gramm  kifli 4 darab

A húst és a kifliket ledaráljuk.

3. 

hagyma 150 gramm  fokhagyma 4 gerezd  tyúk tojás 4 darab   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és préselt fokhagymával együtt a húshoz. Sózzuk, fűszerezzük és adjunk hozzá 4 tojást.

4. 

Kézzel alaposan összekeverjük.

5. 

zsemlemorzsa

Öntsünk megfelelő mennyiségű zsemlemorzsát egy vágó deszkára. A húskeveréket egy 40x25 cm-es téglalap alakú deszkára terítjük szét. A tojásokat középre rakjuk szét és tekerjük be.

6. 

A fasírozottat a deszka szélére gurítjuk és...

7. 

sertészsír

...belehelyezzük egy mélyebb zsírral kikent vagy olajjal leöntött tepsibe.

8. 

Fedjük le és süssük 200 ° C-on 45 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük még 30 percig 180 ° C-on.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma150gramm
kifli4darab
marhalapocka800gramm
sertéslapocka800gramm
sertészsír-
1.5teáskanál
tyúk tojás10darab
zsemlemorzsa-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés