Sertés tekercsek ( spanyol madár)

Nagyon finom spanyol madár sertéshúsból készítve pároló edényben készítve
recept,recept fotó,sertéscomb,tyúk tojás,baromfi virsli,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
baromfi virsli | 100 292 | gramm kcal | |
csemege uborka | 117 15 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
gomba | 150 24 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
rizsa | 350 1204 | gramm kcal | |
sertéscomb | 1000 1710 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
sertéscomb 1000 gramm • tyúk tojás 3 darab • baromfi virsli 100 gramm • fekete bors, őrölt • só • teljes zsírtartalmú mustár • csemege uborka 117 gramm
A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk és klopfoljuk. Minden szeletet megsózunk, megfűszerezünk, megkenjúk mustárral és egy szelet uborkát, főtt tojást és virslit helyezünk rá. A húst betekerjük, hústűvel összekapcsoljuk esetleg összekötjük cérnával.

2.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só
Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval és behelyezzük a párolóedény első (alsó) tartójába. Beállítjuk a párolás idejét 60 percre.

3.
rizsa 350 gramm • gomba 150 gramm
A hús 20 perces párolása után hozzáadjuk a második pároló edénybe, amelybe be helyeztük a rizsfőző tálat a rizzsel. A rizst a szűrőn többször átöblítjük a folyó vízben, hagyjuk lecsepegni, behelyezzük a rizsfőző edénybe, megsózzuk, leöntjük vízzel, kb 1,5 cm-el a rizs felszíne felé. Az egészet tovább pároljuk. 10 perccel a párolás vége előtt hozzáadjuk a harmadik gőz edényt a megmosott és felvágott gombákkal.

4.
finomliszt 2 evőkanál • víz 50 milliliter
A párolt gombát behelyezzük egy edénybe és leöntjük a főzettel, amely a párolás során keletkezett a párolóedényben. Az edényt a tűzhelyre helyezzük felforraljuk és 0,5 dl vízben megkevert lisztet öntünk hozzá. Megfőzzük a mártást és ételízesítővel ízesítjük.

5.
A spanyol madárból eltávolítjuk a hústűt, vagy a cérnát és a mártással leöntött rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!