RECEPTEK

Sertés tekercsek ( spanyol madár)

Sertés tekercsek ( spanyol madár)

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Nagyon finom spanyol madár sertéshúsból készítve pároló edényben készítve

recept,recept fotó,sertéscomb,tyúk tojás,baromfi virsli,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

baromfi virsli

100

292

gramm

kcal

csemege uborka

117

15

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

0

??

kcal

finomliszt

2

105

evőkanál

kcal

gomba

150

24

gramm

kcal

piros paprika, őrölt

1

16

teáskanál

kcal

rizsa

350

1204

gramm

kcal

sertéscomb

1000

1710

gramm

kcal

0

??

kcal

teljes zsírtartalmú mustár

0

??

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

víz

50

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

sertéscomb 1000 gramm  tyúk tojás 3 darab  baromfi virsli 100 gramm  fekete bors, őrölt    teljes zsírtartalmú mustár  csemege uborka 117 gramm

A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk és klopfoljuk. Minden szeletet megsózunk, megfűszerezünk, megkenjúk mustárral és egy szelet uborkát, főtt tojást és virslit helyezünk rá. A húst betekerjük, hústűvel összekapcsoljuk esetleg összekötjük cérnával.

A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk és...

2. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál 

Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval és behelyezzük a párolóedény első (alsó) tartójába. Beállítjuk a párolás idejét 60 percre.

Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval és...

3. 

rizsa 350 gramm  gomba 150 gramm

A hús 20 perces párolása után hozzáadjuk a második pároló edénybe, amelybe be helyeztük a rizsfőző tálat a rizzsel. A rizst a szűrőn többször átöblítjük a folyó vízben, hagyjuk lecsepegni, behelyezzük a rizsfőző edénybe, megsózzuk, leöntjük vízzel, kb 1,5 cm-el a rizs felszíne felé. Az egészet tovább pároljuk. 10 perccel a párolás vége előtt hozzáadjuk a harmadik gőz edényt a megmosott és felvágott gombákkal.

A hús 20 perces párolása után hozzáadjuk a...

4. 

finomliszt 2 evőkanál  víz 50 milliliter

A párolt gombát behelyezzük egy edénybe és leöntjük a főzettel, amely a párolás során keletkezett a párolóedényben. Az edényt a tűzhelyre helyezzük felforraljuk és 0,5 dl vízben megkevert lisztet öntünk hozzá. Megfőzzük a mártást és ételízesítővel ízesítjük.

A párolt gombát behelyezzük egy edénybe és...

5. 

A spanyol madárból eltávolítjuk a hústűt, vagy a cérnát és a mártással leöntött rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés