szakacsreceptek.hu

Sertés tekercsek ( spanyol madár)

     

Nagyon finom spanyol madár sertéshúsból készítve pároló edényben készítve

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

sertéscomb 1000 g  tyúk tojás 3 db  baromfi virsli 100 g  fekete bors, őrölt    teljes zsírtartalmú mustár  csemege uborka 117 g

A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk és klopfoljuk. Minden szeletet megsózunk, megfűszerezünk, megkenjúk mustárral és egy szelet uborkát, főtt tojást és virslit helyezünk rá. A húst betekerjük, hústűvel összekapcsoljuk esetleg összekötjük cérnával.

2. 

piros paprika, őrölt 1 TK 

Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval és behelyezzük a párolóedény első (alsó) tartójába. Beállítjuk a párolás idejét 60 percre.

3. 

rizsa 350 g  gomba 150 g

A hús 20 perces párolása után hozzáadjuk a második pároló edénybe, amelybe be helyeztük a rizsfőző tálat a rizzsel. A rizst a szűrőn többször átöblítjük a folyó vízben, hagyjuk lecsepegni, behelyezzük a rizsfőző edénybe, megsózzuk, leöntjük vízzel, kb 1,5 cm-el a rizs felszíne felé. Az egészet tovább pároljuk. 10 perccel a párolás vége előtt hozzáadjuk a harmadik gőz edényt a megmosott és felvágott gombákkal.

4. 

finomliszt 2 EK  víz 50 ml

A párolt gombát behelyezzük egy edénybe és leöntjük a főzettel, amely a párolás során keletkezett a párolóedényben. Az edényt a tűzhelyre helyezzük felforraljuk és 0,5 dl vízben megkevert lisztet öntünk hozzá. Megfőzzük a mártást és ételízesítővel ízesítjük.

5. 

A spanyol madárból eltávolítjuk a hústűt, vagy a cérnát és a mártással leöntött rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés