Sertés tekercsek ( spanyol madár)
![Sertés tekercsek ( spanyol madár)](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000030/img_hu_4x3/sertes-tekercsek-spanyol-madar_00180.jpg)
Nagyon finom spanyol madár sertéshúsból készítve pároló edényben készítve
recept,recept fotó,sertéscomb,tyúk tojás,baromfi virsli,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
baromfi virsli | 100 | gramm | |
csemege uborka | 117 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 2 | evőkanál | |
gomba | 150 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
rizsa | 350 | gramm | |
sertéscomb | 1000 | gramm | |
só | 0 | ||
teljes zsírtartalmú mustár | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
sertéscomb 1000 gramm • tyúk tojás 3 darab • baromfi virsli 100 gramm • fekete bors, őrölt • só • teljes zsírtartalmú mustár • csemege uborka 117 gramm
A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk és klopfoljuk. Minden szeletet megsózunk, megfűszerezünk, megkenjúk mustárral és egy szelet uborkát, főtt tojást és virslit helyezünk rá. A húst betekerjük, hústűvel összekapcsoljuk esetleg összekötjük cérnával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000030/small/2%20plnime%20a%20robime%20zavitky.jpg)
2.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só
Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval és behelyezzük a párolóedény első (alsó) tartójába. Beállítjuk a párolás idejét 60 percre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000030/small/3%20spanielsky%20vtacikovia.jpg)
3.
rizsa 350 gramm • gomba 150 gramm
A hús 20 perces párolása után hozzáadjuk a második pároló edénybe, amelybe be helyeztük a rizsfőző tálat a rizzsel. A rizst a szűrőn többször átöblítjük a folyó vízben, hagyjuk lecsepegni, behelyezzük a rizsfőző edénybe, megsózzuk, leöntjük vízzel, kb 1,5 cm-el a rizs felszíne felé. Az egészet tovább pároljuk. 10 perccel a párolás vége előtt hozzáadjuk a harmadik gőz edényt a megmosott és felvágott gombákkal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000030/small/4%20parime.jpg)
4.
finomliszt 2 evőkanál • víz 50 milliliter
A párolt gombát behelyezzük egy edénybe és leöntjük a főzettel, amely a párolás során keletkezett a párolóedényben. Az edényt a tűzhelyre helyezzük felforraljuk és 0,5 dl vízben megkevert lisztet öntünk hozzá. Megfőzzük a mártást és ételízesítővel ízesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000030/small/5%20ingrediencie%20na%20omacku.jpg)
5.
A spanyol madárból eltávolítjuk a hústűt, vagy a cérnát és a mártással leöntött rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!